Haberler

Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na Gidiyor

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için İmralı Adası'na gitmek üzere Gemlik'e geldi.

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için İmralı Adası'na gitmek üzere Gemlik'e geldi.

765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile diğer hükümlülerden Cumali Karsu'nun kardeşi Ramazan Karsu, Şeyhmus Poyraz'ın oğlu Halil Poyraz, 5 yaşındaki torunu Kemal Pir Poyraz, sabah saatlerinde geldikleri Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığında beklemeye başladı.

Mehmet Öcalan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yasal ziyaret haklarının 15 günde bir defa olduğunu, ancak 2 aydır başvuru yapmalarına rağmen yakınlarıyla görüşemediklerini söyledi. Milletvekillerinin arada görüşmelere alındığını ancak kendilerinin durumunun daha ayrı olduğunu belirten Öcalan, şöyle konuştu:

"Bu aileler eğer iki aydan beri başvuru yapıyorlarsa, getirmeleri gerekmektedir. Neden getirmediklerini bilemiyoruz yani. Bir taraftan yapıyı yap, diğer taraftan yık doğru bir şey değildir. Bu gemi hiç yapılmadı, gemi, hava durumu gerekçelerle görüşemiyoruz. Biz bilemiyoruz gündemde ne olduğunu, aile görüşü yapacağız. Cumhurbaşkanlığı değil, gündemde olan şudur, Rojava'daki durumdur. Rojava'daki durum vahim. Olaylar oluyor, yani o IŞİD insanları kesiyor. Filistin'de İsrail'in yaptığı katliam, Türkiye basınının gündemindedir ama Rojava'daki bu durum Türkiye basınına hiç yansımıyor. Umarız ki Rojava'da olanlar, Filistin'dekiler gibi gündemde olması gerektiği kanısındayız. Belki bu konularda bir şeyler konuşabiliriz. Başka orada ne olur bilemiyorum."

Mehmet Öcalan ile diğer mahkum yakınları, işlemlerin tamamlanmasının ardından İmralı Adası'na hareket edecek. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Öcalan Mehmet Öcalan İmralı Adası Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title