Haberler

Mehmet Görmez : İslam Alemi Çok Zor Bir Süreçten Geçiyor, Bu Zor Süreç İçinde Ülkemiz Adeta Ateşle...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl emekli Diyanet mensupları için düzenlediği geleneksel iftar programı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımıyla gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl emekli Diyanet mensupları için düzenlediği geleneksel iftar programı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımıyla gerçekleşti. Görmez, "Dünyamız İslam alemi çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreç içinde ülkemiz adeta ateşle kuşatılmış vaziyette. Bu zor süreçten geçerken her birimize çok daha fazla vazifeler düşüyor. İster emekli olalım, ister vazife başında olalım Diyanet camiası olarak hep birlikte bu sorumluluğumuzu daima hatırlamak ve bu yolda çaba ve gayretlerden asla ayrılmamak gerekiyor. Dünyada iyiler çoğalmalı, iyilik artmalı; kötüler azalmalı, kötülükler geride kalmalı" diye konuştu.

Uzun yıllar Diyanet teşkilatında görev yapan emekli Diyanet mensuplarının katıldığı iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iftar davetine icabet eden davetlilere teşekkür ederek, "Bu geceyi mutat olduğu veçhile mübarek ramazan ayında bir iftar sofrasında bizlerle paylaştığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden, teşkilatımızın içinde emek vererek milletimize hizmet eden bütün büyüklerimize ahirete irtihal edenlere rahmet, sizlere de afiyet içinde sıhhatli ömürler niyaz ediyorum" dedi.

"HER MESLEKTE EMEKLİLİK OLUR AMA DİYANET HİZMETİNDE EMEKLİLİK OLMAZ"

Her mesleğin emekliliğinin olduğunu ancak Diyanet hizmetlerinde emeklilik olmadığını vurgulayan Mehmet Görmez, şunları söyledi;

"Her meslekte emeklilik olur ama Diyanet hizmetinde emeklilik olmaz. Gerçekten büyük vazifeler, görevler düşüyor bizlere. Her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da bizim adımıza hizmet gören kardeşlerimiz var. Rusya'da, Türk cumhuriyetlerinde, Balkanlar'da, Afrika'da, Latin Amerika'da, Japonya'da, Avustralya'da her yerde hizmet gören kardeşlerimiz var. Daha büyük taleplerle karşı karşıyayız. Dünyanın her tarafında bu hizmetleri gören arkadaşlarımız var. Sizlerde dünyanın muhtelif yerlerinde vazife yaptınız. Bu devam ederek artıyor. Diyanet teşkilatı artık sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet eden bir müessese değil, dünyanın her tarafındaki bütün Müslüman kardeşlerimize hizmet götüren bir müessesedir. Türkiye Diyanet Vakfımız gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Biz burada iftarlarımızı yaparken dünyanın çeşitli yerlerinde iyilik sofraları adıyla sofralarını Müslümanlara açan görevli arkadaşlarımız var. Uganda'da, Haiti'de Afrika'nın nice yerlerinde, dünyanın en uzak köşelerinde milletimizin hayır eli olmaya devam ediyor" diye konuştu.

"İSLAM ALEMİ ÇOK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Mehmet Görmez, "Dünyanın neresine gidersek gidelim. Dünyanın hangi mazlumuna, mahrumuna, mağduruna söz verirsek, şöyle bir tebessümle onlara yöneldiğimizde dünyadaki bütün mazlum, mağdur, mahrumların umutlarını bağladığı ülkenin Türkiye olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Dünyamız İslam alemi çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreç içinde ülkemiz adeta ateşle kuşatılmış vaziyette. Bu zor süreçten geçerken her birimize çok daha fazla vazifeler düşüyor. İster emekli olalım, ister vazife başında olalım Diyanet camiası olarak hep birlikte bu sorumluluğumuzu daima hatırlamak ve bu yolda çaba ve gayretlerden asla ayrılmamak gerekiyor.

"Dünyada iyiler çoğalmalı, iyilik artmalı; kötüler azalmalı, kötülükler geride kalmalı" diye konuştu.

"KÖTÜLÜKLER GERİDE KALMALI, İYİLER VE İYİLİKLER ÖNDE OLMALI"

Mehmet Görmez, "Her sene Ramazan için bir konu seçiyoruz. Bu sene 'Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman' dedik. Çünkü ramazan her sene bize iyilikler getiriyor. Ramazan bize iyilikler getiriyor, bizi iyilerden kılmaya geliyor, kötülüğü yeryüzünden kaldırmaya geliyor. Kötülük devam ediyor. İyiler çoğalmalı, iyilik artmalı, kötüler ve kötülükler geride kalmalı, iyiler ve iyilikler önde olmalı. Hep birlikte bunun gayreti içindeyiz" dedi.

"FİLİSTİNLİLERİN ÖZLEMİ DEĞİL, BU DÜNYADAKİ BÜTÜN MAZLUMLARIN ÖZLEMİDİR"

Mehmet Görmez, "Ramazandan önce Allah nasip etti. Bir heyetle birlikte iki ziyaretimiz oldu. Bir tanesi, Mescid-i Aksa'ya, Filistin'e Gazze'ye oldu. Allah lütfetti ve Mescid-i Aksa'nın minberinden sizlerin milletimizin adına hutbe irad etmek min gayri haddin nasip oldu. Hutbenin içerisinde 'Ben Türkiye'den İstanbul'dan geldim size selam getirdim' dediğimde o insanların gözyaşları içinde ellerini semaya kaldırdıklarını keşke hep birlikte görebilseydiniz. Bu sadece Filistinlilerin özlemi değil, bu dünyadaki bütün mazlumların özlemidir.

"Dünyanın her tarafında sizden, bizden, ülkemizden hizmet bekleyen insanlar var. Daha sonra Batı Trakya'ya gittik. Suni sınırlar çizilirken başka bir ülkenin topraklarında bıraktığımız bizim canımızdan canlarımız var. Dimetoka'da Çelebi Mehmet Camii var. Bursa Ulu Camii kadar güzel bir cami. Ancak on beş senedir etrafını iskeleyle çevirmişler. 'Tamir ediyoruz' diyorlar ama tamir de etmiyorlar. O camiyi ziyaret ederken bir heyet geldi yanıma. Dediler ki, 'Hocam biz burada 2 bin kadar Müslümanız, bizim yerimizi ziyaret eder misiniz' dediler. Gittiğimizde baktık, bir baraka dükkan kiralamışlar. 'Hocam burası hem camimiz, hem mescidimiz, toplantı yerimiz, Kur'an kursumuz her şeyimiz' dediler. Dünyanın her tarafında sizden, bizden, ülkemizden hizmet bekleyen insanlar var. Hep bunun farkında olduğunuzu biliyorum. Hep birlikte bu iftar gecesinde bunları tekrar hatırlamak istedim. Müslümanlar çok zor süreçlerden geçiyor. Allah yardım etsin. Bizim bu iftar sevinçlerimizi yeryüzündeki bütün kardeşlerimize nasip etsin. İnşallah gelecek sene daha elemsiz, kedersiz ve daha büyük bir sevgi ve coşkuyla iftar sofralarında buluşmayı Allah nasip etsin" diye konuştu.

İftar programına Diyanet teşkilatının üst düzey yöneticileriyle birlikte uzun yıllar Diyanet'te hizmet yürüten emekli personel katıldı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title