Haberler

Mehmet Gölhan Orta Okulu'nda Tübitak 4006 Bilim Fuarı Düzenledi

Sakarya’nın Erenler ilçesinde bulunan Mehmet Gölhan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Mehmet Gölhan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği fuara çok sayıda davetli katıldı.

Mehmet Gölhan Ortaokulu, 78 öğrenci ve 11 rehber öğretmenin çalışmasıyla ortaya koydukları 38 projeyi beldedeki bir salonda sergilediler. TÜBİTAK destekli projede değişik alanlardaki çalışmaların sergilendiği fuara, Erenler İlçe Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Şube Müdürü Hüseyin Mutlu, çok sayıda kurum ve daire amiri ile öğrenci ve veliler katıldı. Fuarın açılış kurdelesini Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ve beraberindeki heyet keserken, öğrenciler programa katılan davetlilere projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Fuarın açılışında konuşan Mehmet Gölhan Ortaokulu Müdürü Ramazan Bayraktar, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın öğrencilere çok şey kattığını, proje sayesinde öğrencilerin birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını, kaynaştıklarını ifade ederek," 38 proje ile bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Burada çok güzel çalışmalar elde edildi. Hem bu çalışmaları yapmak hem de sunmak, çocukların çok güzel bir halet-i ruhiye içerisine girmelerini sağlıyor. Bu da bizim için son derece önemli bir kazanım. Hem okulumuz adına hem de çocuklarımızın geleceğine sirayet etmesi açısından bilimin ışığında bazı şeyleri yapabilme becerisi kazanmış oldular" DEDİ.

Gece, dış kapının anahtar deliğinin bulunması için ışıklı kilit sisteminden, yağmurların azalması nedeniyle çekilebilecek su sıkıntılarına çözüm olarak geliştirilen projelere kadar pek çok ilginç ve değişik çalışmaların sergilendiği fuar, Cuma günü de devam edecek. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gölhan Erenler Sakarya Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title