Haberler

"Said Nursi'nin Yaşadıklarını Duygulanarak Anlattı"

Güncelleme:

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, katıldığı radyo programında Said Nursi'nin yaşadığı zorlukları duygulanarak anlattı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, katıldığı radyo programında Said Nursi'nin yaşadığı zorlukları duygulanarak anlattı.

Moral FM'deki Sabah Gündemi programına, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği mitinglerde Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşadığı zorluklardan bahsettiğinin hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Fırıncı, Said Nursi'nin o dönemde yaşadıklarını duygulanarak anlattı.

Said Nursi'nin yaşadıklarını 'hayret ve ızdırap verici' olarak nitelendiren Mehmet Fırıncı, Said Nursi'nin sadece insanlara iman hakikatlerini anlatmak ve memleketin iyiliğini, hayrını ve gençlerin manevi tehlikelerden uzak kalmasını arzu ettiğini söyledi.

Üstadın yaşadığı dönemde memleketin idaresi ile en yakından alakadar olanlarla düşüncelerini hiçbir şey beklemeden paylaştığını ve fikirleri ile yön gösteren durumunda olduğunu belirten Fırıncı, "Hürriyetin ne olduğunu anlayamayanlar böyle büyük zatları her zaman aynı muamelelere tabi tuttular" dedi.

En zor şartlarda dahi eser telif etmeye devam edildiğinin altını çizen Fırıncı, "Üstad'a yapılanlar zulümdü ama o yine de hakkını helal ettiğini talebelerinin de helal etmesini söyledi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın önceden yapmış olduğu "Said Nursi olmasaydı Türkiye'de manevi boşluk olurdu" açıklamasını hatırlatan Fırıncı, "Demokrasinin getirdiği güzellikleri, nimetleri idrak etmek gerekir. Demokrasi bir isyan rejimi değil fazilet rejimidir" diye konuştu.

1960'dan beri Türkiye'de 60, 70, 80 ihtilali ve 28 Şubat gibi karışıklıkların yaşandığını söyleyen Fırıncı, şöyle konuştu:

"Çok karışıklıklar yaşandı bugünlerin kıymetini bilmek gerekir. Güzellikler inkar edilmemeli. Bu particilik değil memlekete yapılan hizmetleri görüyoruz. Dünyadaki mihrakların gelinen durumu hazmedemediğini söylerken onlara aldanmamak lazım. Memleketimizin bu nimetlere mazhariyetinin şükrünü eda edebilmek için onun güzelce devamı hususunda elimizden geleni yapmamız ve bunun şuurunda olmamız lazım." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Fırıncı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title