Haberler

Mehmet Demirkol: Persie, Hocaya "Ben Yapacağımı Biliyorum" Demek İstedi

Güncelleme:

Spor yazarı Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi adlı programda Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasını analiz etti. Demirkol, RVP-Pereira gerilimi için, "Persie'nin o andaki yorumu şu: Bırak hoca şov yapmayı. Ben biliyorum ne yapacağımı." şeklinde bir ifade kullandı.

Mehmet Demirkol'un sözleri şöyle;

"MEHMET TOPAL'I AURELIO'YA BENZETTİM"

"Ben o gün de söylüyorum bugün de söylüyorum Aykut Kocaman'ın düzenini beğenmiyordum ama hakkını veriyor. Fenerbahçe'yi de iyi götürdü. Saha içi rollerin hakkaniyetli dağıtılması. Herkes işini yapıyor, kimseye bir yük binmiyordu herkes işini yapıyordu. Aykut Kocaman anlatıyordu zaten bunları. Aykut Kocaman öncesi Fenerbahçe'de bir fenomenler vardı. Mehmet Aurelio mesela. Neden fenomen, çok iyi oynadığı için değil. Açık kapattığı için. Öne gidiyordu, arkaya geliyordu. Şimdi bugün de öyle bir sahne var karşımızda. Dün ben Mehmet Topal'ı seyrederken Mehmet Aurelio'yu görmüş gibi oldum. Mehmet Topal herkesin açığını kapatıyor. Mehmet Topal varsa elinde böyle bir oyun oynayabilirsin ama Mehmet Topal uzun süre böyle oynayabilir mi? Oynayabilse bile bu durum doğru mu? Bu bir taraftar Mehmet Topal için bir övgü ama bir taraftan da bu kadar transfer yapıyorsun hâlâ bu adama bakıyorsun. Molde maçında ben Mehmet Topal'ın çıkmasını anlamadım. Bu oyun daha hakkaniyetli olsun ki Hasan Ali'nin dediği gibi rakibini ezip geçebilsin. Tamam takım yeni deniliyor ama Bursaspor da yeni. Fenerbahçe oturmamış bir takım ama 18. maçını oynadı. Bursa, bu kadroyla 2. maçını oynuyor."

"PEREIRA İLE BASIN TOPLANTISI KOLAY DEĞİL"

"Diego olsa belki başka türlü davranacaktı. Souza da yok Topal da yok. Aklından ne geçti. Bu topu ileri nasıl taşıyacaktı ben anlayamadım. Pereira ile basın toplantısı yapmak kolay değil. Oyundan konuşulacak, futbolculardan konuşalım diyor. Teknik konuşacağız espri yapıyor. Onunla basın toplantısı yapmak kolay değil."

"CÜNEYT ÇAKIR POZİSYONU GÖRDÜ"

"Ertuğrul Sağlam'ın dediği bir cümle çok önemli. Hakemlerin Türkiye Ligi'nde bazı takımlara gösterdiği hoşgörü, bizim Avrupa'da başımızı belaya sokuyor diyor. Yüzde 1 milyar haklı. Çünkü hakemler orada da Barcelona'ya, Real Madrid'e yardım ediyor. Bu konuda hiç tartışmasız haklı. Biz buyuz. Hakem konusu böyle. Cüneyt Çakır'da durum farklı. Pozisyon penaltı bir kere. İşin ilginç yanı o pozisyonu gördü. Ama penaltı olmadığını düşünüyor. Cüneyt Çakır ve ekibinin analiz hatası bence. Diyor ki burada Denayer doğal pozisyonda. UEFA bu tip durumlarda yeni bir şeyler söylüyor hakemlere. UEFA'nın söylediği karışık bir kural. Orada verdiği pozisyon örneklerine bu pozisyon uymuyor. Cüneyt Çakır yanlış yorumladı. Denayer ayağını uzattığı için kol kalkar, ondan dolayı top eline çarptı ve doğal pozisyon olarak değerlendirdi. Cüneyt Çakır gördü, UEFA'nın hakemlere verdiği kurallar doğrultusunda penaltı vermedi ve bence hata yaptı."

"OYUNCULAR PEREIRA'DAN RAHATSIZ"

"Van Persie'nin yedek kalmaktan hoşlanacağını beklemiyoruz zaten. Nani de Van Persie de işini çok ciddiye alıyor. Bu büyük şans. Van Persie memnun değil. Orada yardımcıları Van Persie oyuna girerken saha içindeki durumu anlatıyor. Ondan sonra Pereira gelip bir daha anlatmak istiyor. Van Persie'nin o andaki yorumu şu: Bırak hoca şov yapmayı. Ben biliyorum ne yapacağımı. Fenerbahçe için en büyük tehlikeyi söylüyorum. Yerli oyuncular, özellikle yerli oyuncular, Vitor Pereira'nın bazı davranışlarından memnun değil. Pereira ile yerli oyuncuların arasındaki sorun çözülebilir. Pereira biraz fazla konuşuyor. Şener ile basın toplantısında el ense atıyor. Bunlar oyuncuların hoşuna gitmeyebilir. Bu durum yabancılara da sirayet edebilir. Bunlar konuşarak çözülebilir. Eğer çözülmese iş çok büyür. "

"MARKOVIC FİŞEK GİBİ GİDİYOR"

"Markovic'in çok önemli özellikleri var. Rıdvan Hoca'ya benzetenler oldu. Fişek gibi gidiyor. Rıdvan Hoca'yı farklı kılan şey hızı, birden durması değil. Her işi doğru yapmasıydı. Rıdvan Hoca'nın yüksek performansı 1 buçuk sene falan sürdü. Yani 180'le giderken 1 metrede dururdu."

"6 ŞAMPİYONLUĞU OLAN FATİH HOCA GİTTİ"

"Hamza Hoca'nın yerine bir dönem Şenol Güneş'le görüşülmek istendi. Geçen sene İsmail Hoca için söylemiştim basın toplantılarında konuşmak için yardım almalı diye. Bu sene de Hamza Hoca için söylüyorum. Hamza Hoca neden gelmiyor Akhisar'ın başına? Prandelli'yi hepimiz doğradık ve gitmek zorunda kaldı. 1 puan gerideydi liderden. Fatih Hoca gitti. 6 şampiyonluğu vardı Fatih Hoca'nın. Galatasaray'ın şampiyonlukların 3'te birini kazanan teknik adam gitti. Hamza Hoca eleştirilerle başa çıkabilir. Trabzonspor maçında farklı bir yenilgi alsaydı gidebilirdi. Atletico Madrid maçında bu kadar konuşulmasının asıl sebebi de çok ciddi hatalar yapmasıdır. Ligin en formda stoperini al orayı boşalt, ligin en iyi orta sahasını al orayı da boşalt."

"SİNAN GÜMÜŞ MERKEZ SANTRFOR OYNAYABİLİR Mİ?"

"Umut Bulut'a büyük görev düşüyor. Anket yapsan herkes Sinan der. Teknik direktör tecrübeliyi seçer her zaman. Sinan sağdan ya da soldan geldiğinde daha etkili oluyor. Yani merkez santrfor oynadığında yapabilecek mi göreceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mehmet Demirkol Cüneyt Çakır Fatih Hoca Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

Efe1907Mobil-IOS:

Fener düşmanları iş başında..adam kavga felan etmiyor,nereden çıkardınız hemen..adam tmm okey anladım gibilerinden bi şeyler ima ediyo..biraz seviyeli yorumlayın ...

1
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title