Haberler

Mehmet Ayvalıtaş Davasında Adliye Karıştı

Ümraniye'de, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin iki kişinin  "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan yargılandığı davanın duruşması öncesi Ayvalıtaş'ın aile üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde, polis ekipleri duruşma salonunun bulunduğu katta geniş güvenlik önlemi aldı.

Mehmet Ayvalıtaş'ın aile üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup duruşmayı takip etmek üzere koridora girmek istedi. Bu sırada polis ekipleri gruba engel oldu. Koridora girilmesinde ısrar edilmesi üzerine polis ekipleri ile gruptakiler arasında arbede çıktı.

Arbedenin kavgaya dönüşmesi üzerine, çevik kuvvet ekipleri grubu adliye binasının dışına çıkardı. Çıkan arbede sırasında, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş kısa süreli baygınlık geçirdi.

Tekrar adliye binasına girmek isteyen gruba bu sefer güvenlik görevlileri engel oldu. Ellerinde taşıdıkları bayrakların sopalarıyla polise saldıran grup, çevik kuvvet ekiplerince tazyikli su ve biber gazı ile adliye bahçesinin dışına çıkarıldı.

Adliyenin bahçesinin dışında da polise taşlarla saldıran grup, polis ekiplerinin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bu arada duruşma, avukatların yaşananlara ilişkin beyanda bulunmasıyla başladı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.

Kazanın anlatıldığı iddianamede, sanık Mehmet Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın fren yapmalarına rağmen kullandıkları araçların çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartal'ın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, araç sahibi Mehmet Görkem Demirbaş ile taksi şoförü Cengiz Aktaş hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Ümraniye Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title