Haberler

Milletvekilliği İçin Büyük Adaylık Yarışı

Güncelleme:

Genel seçimler için milletvekili adayı olmak isteyen bürokratların istifa süresi, bugün mesai bitiminde sona erdi. Başbakan Davutoğlu'nun 4 Başdanışmanı, SGK Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü istifa etti.

Başkent Ankara'da daha önce görülmedik bir seçim fırtınası yaşandı. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifalar art arda geldi.

İşte bugün istifa eden isimler...

SGK BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre, SGK Başkanı Gökalp İlhan, milletvekilliği aday adaylığı için bugün istifasını sundu.

İş hayatına 1988'de özel sektörde başlayan ve ardından bürokraside ve sivil toplum kuruluşlarında birçok görev üstlenen Yadigar Gökalp İlhan, 24 Şubat 2013'ten bu yana SGK Başkanlığını yürütüyordu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İSTİFA ETTİ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet de görevinden istifa etti. İstifa açıklamasını kendi Twitter hesabından yapan Söylet şu ifadeleri kullandı:

"Rektörlük ve memuriyet görevimden 2839 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca istifa ettim. Uzunca bir müddet twitter ortamında olmayacağım. Tüm takipçilerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum, şimdilik hoşçakalın. Her şey gönlünüzce olsun, Allah'a emanet olun.

DAVUTOĞLU'NUN 4 BAŞDANIŞMANI VE DOKTORU DA ADAY

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Başdanışmanı da aday olmak için istifa etti. Ali Sarıkaya, Vedat Bilgin, Ertan Aydın ve Taha Özhan görevlerinden ayrıldı.

Bu arada Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde görev yapan Davutoğlu'nun özel doktoru Celil Göçer de istifa etti. Göçer'in de genel seçimlerde aday olacağı öğrenildi.

DİYARBAKIR MÜFTÜSÜ İSTİFA ETTİ

Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş da görevinden istifa etti. Erdoğmuş'un milletvekili adayı olmak için istifa ettiği öğrenilirken, hangi partiden adaylık başvurusunda bulunacağı öğrenilemedi. Erdoğmuş, emekliliğinin de geldiğini bu yüzden de istifa ettiğini belirterek, "10 Şubat istifa etmem için tesadüf değil. Çözüm sürecine destek olmak için böyle bir karar verdim. Önemli bir noktaya gelen sürece katkı sunmak istiyorum" dedi.

TCDD MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

TCDD Müdürü Süleyman Karaman

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu sabah itibarıyla istifasını verdi.

Kayseri'de 20 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı. Özhaseki'nin yerine, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi cuma günü toplanarak yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çelik'in adı geçiyor.

KYK MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

Sabahın ilk saatlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın istifası geldi. Kaymakcan, Çorum'dan milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.

KYK Müdürü Recep Kaymakcan

ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU DA SİYASETE GİRİYOR

YARSAV eski başkanlarından, son olarak Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu da siyasete giriyor.

Hem Yargıçlık görevinden hem de Yargıçlar Sendikası'ndan istifa eden Eminağaoğlu, CHP'den aday adayı olacağını açıkladı.

DIŞİŞLERİ'NDEN MHP'YE...

İstifa rüzgarı, Büyükelçileri de vurdu. Dışişleri Bakanlığı'nda da, istifalar art arda geldi. Daha önce Filistin ve Türkmenistan Büyükelçilik görevlerinde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, ilk istifa eden Büyükelçi oldu. Bıçaklı, memleketi Isparta'dan, MHP'den aday olacak.

İstifası beklenen bir diğer Büyükelçi ise, halen Dışişleri'nde ikili işler genel müdürü olarak görev yapan Hulusi Kılıç, daha önce Bakü büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Kılıç'ın AKP'den aday olması bekleniyor.

Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı

ELVAN'IN DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanlığını yapan Mehmet Aycı, AK Parti Milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

Kamuda daire başkanlıkları, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlerinde bulunan, Ulaştırma Bakanlıkları döneminde İsmet Yılmaz ve Binali Yıldırım'la çalışan Aycı, en son TCDD Pazarlama Dairesi Başkanlığı'nın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanlığını yapıyordu.

Anadolu Üniversitesi'nde "Demiryolu Tarihi ve Gelişimi" ile özel bir akademide "Kriz Yönetimi ve İletişimi" dersleri veren Aycı'nın, verinin siyasal dile dönüşmesinde ve siyasal söylem oluşturulmasında alanında uzmanlığı bulunuyor. Bakan Binali Yıldırım'ın son iki İzmir seçim kampanyasında içerik oluşturan ekibin başında yer alan Aycı, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık metin ekibinde yer aldı. Aycı, 17 Aralık'tan sonra telefonu usulsüz dinlenen bürokratlar listesinde yer almıştı.

Lütfi Elvan'ın danışmanı Mehmet Aycı

KIRŞAN VE TOSUN DA İSTİFA ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, sağlık bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da Ak Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.

BAŞBAKANLIK'TA DA İSTİFA

7 Haziran seçimlerinde aday olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de Başbakanlık'a istifasını verdi. Çetin, AK Parti'den İzmir Milletvekili aday adayı olacak.

İzmir Kınık doğumlu olan Çetin, Bergama Lisesi'nin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ankara'da 18 yıl aktif gazetecilik yapan Çetin, Yeni Asya, Vakit ve Yeni Şafak Gazetesi'nde siyaset ve parlamento muhabiri olarak görev yaptı. Çetin'in, Parlamento Muhabirleri Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği üyeliği bulunuyor.

Gazetecilik yaşamının ardından Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atanan Çetin, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan'a basın danışmanlığı yaptı.

Çetin'in "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayip Erdoğan" ve "Manşetlerin Efendisi" isimli kitapları bulunuyor.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin

BOZDAĞ'IN ÖZEL MÜDÜRÜ DE ADAY OLACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Özel Kalem Müdürü Burhan Güvenç istifa etti.

Güvenç, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Yozgat Milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.

KONSOLOS DA İSTİFA ETTİ, "AK PARTİ" DEDİ

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada, "Dünya lideri, Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için görevimden istifa ediyorum" dedi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE İSTİFA

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak, AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etti.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDA İSTİFALAR

Milletvekili aday adayı olan Gaziosmanpaşa'nın tanınan siması Cüneyt Aytop, Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ndeki görevinden istifa etti.

Cüneyt Aytop yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar bulunduğum görevlerde edindiğim tecrübe ve deneyimleri ülkeme hizmet için değerlendirmek amacı ile 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde İstanbul 2. Bölgeden AK Parti milletvekili aday adayı olacağım. Bu nedenle G.S.G.M İstanbul İl Müdürlüğü'ndeki görevimden istifa ettim" dedi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama ile istifasını duyuran Baykan, "9 Eylül 2011 günü atandığım Spor Genel Müdürlüğünün 30 yıla yakın süredir hizmetinde bulunduğum Türk sporunda bugüne kadar en onur duyduğum görev olduğunu tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Yeni kurulmuş, icracı bir bakanlık haline gelmiş Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın değişim döneminde Spor Genel Müdürlüğü'nün bir neferi olarak Hakkari'den Edirne'ye tüm il ve ilçe teşkilatlarında, genel müdürlük merkezinde güzel ülkemizin gençliği ve sporu adına görev yapmaktan şeref duyduğum tüm mesai arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ederim" dedi.

BAKAN YARDIMCISI "BENDE VARIM" DEDİ

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak görevinden istifa etti. Adalet Bakan Yardımcısı Kaynak'ın yanı sıra 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara, Adalet Bakanlığı Müşaviri Burhan Güvenç ve Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı görevlerinden ayrıldı.

BURSA İSTİFALARLA SARSILDI

Ak Partinin 2015 genel seçimlerinde Bursa'dan milletvekili aday adayları belli olmaya başladı. Bir çok memur görevinden istifa ederek aday adaylığını açıkladı.

Bursa'da Genel Seçimler öncesi milletvekili aday aday olmak için istifalarını sunan adaylar yaklaşan genel seçimler öncesi aday adaylıklarını açıkladı. Bursa'da memurluktan istifa edip milletvekilliği aday adaylığı için başvuran isimler şöyle, Başbakanlık müşavirliği görevinden istifa eden Mahmut Turunç, Sadettin Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Özdağlar, Şevket Yılmaz Kadın Doğum Uzmanı Gürçay Cem, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürü Emrullah Güler, DağDer Başkanı ve Panayır İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Bay, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Halka İlişkiler Müdürü Mehmet Fidan, Vergi Denetmeni Şener Öztürk, Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Karakoç, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Arat, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Demir, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya ve Şaban Kander, memurluklarından istifa ederek milletvekilliği aday aday için başvuruda bulundu. Görme engelli Mehmet Emre Fencioğlu da Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı.

MHP'de de aday adayları netleşmeye başladı. Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, MHP eski Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ali Yazır, Prof Dr Çetin Elmas da aday adaylığını açıkladılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

kağan:

vatan için millet için oylarımız MHP ye.

27
7
yanıtYanıtla
sedat:

akp nin yeni koşulsuz şartsız biatçı tuzluk adayları

11
12
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Bu Millet ve vekilliği, çok kazançlı ve çok verimli görünüyor herhalde?Baksana Millet vekili olmak için istifa eden edene.

21
0
yanıtYanıtla
AK PAŞALAR:

sinekler hücum etti durmak yooookkkkkk yolsuzluğa devammmm hedef 2023 aga

16
5
yanıtYanıtla
Hoca:

Yolsuzluk yapanlar dokunulmazlık zırhına bürünmek istiyor galiba.

15
6
yanıtYanıtla
hhhmobilWeb@haberler.com:

Oh ne ala. Oy moy yok akp ye.

15
5
yanıtYanıtla
NBF:

Çabuk olun su akarken testiyi doldurun. . .

15
3
yanıtYanıtla
AHMETD:

devlet memurluğunda para az baktılar ki ak parti tonlarca çaldığı para var ak partiye girmekte buldu careyi

15
3
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Hani derler ya ''''bizde çoook'''' diye!. . Makamlar geçicidir!. . İnsanlık baki kalır!. . Makamlar kadı''ya mülk değildir!. . Biri gider, diğeri görevi devralır!. . Hepsinin yolu açık olsun!. . Bu güne kadar bulundukları makamda güzel hizmetler sundular hepsine teşekkür ediyor, yeni çıktıkları yolda da başarılarının devamını bekliyoruz!. . ALLAH yar ve yardımcıları olsun!. . .

6
11
yanıtYanıtla
sincanlı:

leş kokusunu duyduya çakallar. belki bu parsadan bizde bi pay kaparız diye istifa ediyorlar. Vatandaş hakıını en iyi şekilde nerde yiyebilirsiniz tabiki siyasette bide dokunulmazlık zırhınız var ye babam ye.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title