Haberler

Mehmet Ali Şahin - Emniyette "paralel yapı" operasyonu -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi içerisinde farklı ve paralel diye nitelendireceğimiz yapılara izin vermez, vermemelidir. Vermediğinin de adımıdır bu tutuklanmalar" dedi.

Karabük İl Özel İdaresi tarafından Kahyalar Köyü'ne kurulan taş ocağındaki Seyyar Konkasör'ün açılış töreninde katılan Şahin, törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, emniyette "paralel yapı" operasyonunu sorması üzerine Şahin, çok ciddi iddialarla açılan soruşturma sonucunda tutuklama kararları çıktığını söyledi.

Bu durumu bir yargı süreci olarak değerlendirmek gerektiğini anlatan Şahin, "Hiç kimseyi peşinen suçlu ilan edemeyiz. Bu yargılama sonucunda verilecek kararla ancak bir kişinin suçlu olup olmadığı anlaşılır. Ama çok ciddi iddialar var. Türkiye'de kamuoyuna 'paralel yapı' diye yansıyan bu yapının Türkiye'nin güvenliğine dönük bir takım eylemler yaptığı iddiası hepimizi çok yakından ilgilendiren iddialardır. Ciddiyetle üzerine gidilmelidir. Ciddi bir yargılama yapılmalıdır" diye konuştu.

Gerçekten kişileri yasa dışı yollarla sahte delillerle dinleyen ve bu bilgilerin bir bölümünü de yabancılarla paylaşıldığı iddiasının yargılama sonunda açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden şahin, şöyle devam etti:

"Bütün bu süreçleri büyük bir dikkatle takip edelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi içeresinde farklı ve paralel diye nitelendireceğimiz yapılara izin vermez, vermemelidir. Vermediğinin de adımıdır bu tutuklanmalar. Dosya kapsamı ve içeriği hakkında bilgi sahibi değilim. Basına yansıdığı kadarıyla ciddi iddialar var. Bu iddialar karşısında tutuklama kararı verilmesi, iddiaların üzerinde durulması gerektiği olduğunu düşünüyorum."

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Irak'taki saldırılarının hatırlatılması üzerine, Şahin, şunları söyledi:

"İslam kelimesini ismine almış olan bir örgütün camileri ve türbeleri patlatıyor olması karşısında insan ne diyeceğini bilmiyor, nutku tutuluyor. Hangi dine mensup olursa olsun bir ibadethaneyi bombalaması, ortadan kaldırması asla kabule dilemez. Böyle bir şey yapılıyorsa ve böyle bir örgüt tarafından yapılıyorsa bunu tasvip etmek mümkün değildir. Bunun Müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. İslam dini her inana saygı gösterir. İslam adına cinayetler işlemeye kimsenin hakkı yoktur."

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Gazze Şeridi'nde BM'ye ait bir okulda gizlenmiş halde bulunan 20 roketin kaybolduğu yolunda açıklama yaptığını ve ardından Hamas'ın roket depoladığı iddiasıyla İsrail'in bu okulu vurduğu yönünde gelen soruya Şahin, şu sözlerle yanıt verdi:

"Genel Sekreteri Ban Ki-mun 'bir takım silahlar BM okuluna saklandı' şeklinde bir açıklama yapmışsa ve bu açıklama üzerinden İsrail hava ve kara kuvvetleri ile bu okulu bombalamış ve çocukların ölümüne sebep olmuşsa BM Genel Sekreteri derhal istifa etmeli. Hedef göstermiştir. Kendi okulunu hedef gösteren bir BM genel sekreteri. Sadece orayı vuran İsrail değildir, oradaki çocukların katili. Orada silahlar saklanıyor diye hedef gösteren BM Genel Sekreteri orayı vuran kadar suçludur."

Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu ve diğer protokol üyeleri ile Ovacık ilçesine geçerek, Hatipoğlu Göleti temel atma programına katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Mehmet Ali Şahin Ak Parti İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title