Haberler

Mehmet Ali Şahin'den CHP'ye 'Vira Bismillah' Önerisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yasaklanan seçim şarkısıyla ilgili, “Kardeşim biz ’bismillah’ demişiz sende ’vira bismillah’ de. CHP’de ’vira bismillah’ deseydi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yasaklanan seçim şarkısıyla ilgili, "Kardeşim biz 'bismillah' demişiz sende 'vira bismillah' de. CHP'de 'vira bismillah' deseydi. Ne olurdu güzel olurdu, üstelik memnun olurduk" dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partililerle bir araya geldi. Şahin, CHP'li bir milletvekilinin itirazı üzerine YSK tarafından yasaklanmasına 1994 yılında kullandıkları seçim şarkısında örnek vererek eleştirdi.

"BİZ 'BİSMİLLAH' DEMİŞİZ SENDE 'VİRA BİSMİLLAH' DE"

1994 yılında kendisinin Fatih Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında aynı seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu ve o dönem seçim müziklerinin Erkin Koray'ın "fesuphanallah" şarkısı olduğunu anlatan Mehmet Ali Şahin, "Şarkıda, arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah, biri biterken öbürü de başlar vermesin Allah, böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah, yok mu çaresi dostlar fesuphanallah sözleri geçiyor. Bakın illallah, Allah, vallah ve fesuphanallah geçiyor. Bu şarkıyı biz seçim boyunca çaldık, başka partiler daha sonraki dönemlerde de bu şarkıyı kullandı. 'Bu şarkıda dini ifadeler geçiyor yasaklayalım' diye kimsenin aklından geçmedi. YSK'da böyle bir teşebbüste bulunmadı. Bir kaç sanatçının bir araya gelerek böyle bir şarkı ortaya koymuşlar bizde bunu beğenmişiz. Biz ısmarlamadık. İçinde dini tabir geçsin, geçecek diye bir talimat vermedik. Onların gönüllerinden böyle bir şey geçmiş. Yahu sanata ve sanatçıya saygı göstermek lazım. Böyle bir eser ortaya koymuşlar bizde bunu beğendik ve kamuoyuyla paylaştık. Bu hayatın bir parçasıdır, siyasi partisi olmaz. Her siyasi partiden insan besmeleyi kullanır. Kardeşim biz 'bismillah' demişiz sende 'vira bismillah' de. CHP'de 'vira bismillah' deseydi. Ne olurdu güzel olurdu, üstelik memnun olurduk" dedi.

"DEMİRTAŞ, SEN 'TÖVBE ESTAĞFURULLAH' DE BAKALIM GÜNAHLARIN AF OLACAK MI?"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AK Parti'ye tavsiyem 'bismillahlı değil, tövbe estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur" dediğini ifade eden Şahin, "Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında milleti sokağa davet edip 50 kişinin hayatını kaybetmesinin baş müsebbibi Demirtaş, sen 'tövbe estağfurullah' de bakalım günahların af olacak mı? 50 kişi hayatını kaybetti, bunların çoğu da Kürt vatandaşlarımızdı" dedi.

Geçen Kurban Bayramı'nda 4. kattan atıldıktan sonra üstünden araba ile geçilerek vahşice katledilen lise öğrencisi Yasin Börü'ye değinen Şahin, "Bunun sorumlusu Demirtaş sensin. 'tövbe estağfurullah' sen de. ve kaldı ki biz hem 'bismillah' deriz hem de 'tövbe estağfurullah' deriz. Çünkü sevgili Peygamberimiz bize tavsiye etmiştir. Kendisi de sürekli olarak 'tövbe estağfurullah' der. Biz kuluz ve insanların zaman zaman hataları olur, 'tövbe estağfurullah' da deriz 'bismillah' da deriz. O nedenle bunların üzerinden siyaset yapılmasını son derece yakışıksız görüyorum" diye konuştu.

"YASAKLANAN HER ŞEY İLGİ ODAĞI HALİNE GELİR"

YSK'nın başkanı ve üyelerini iyi tanıdığını sözlerine ekleyen Şahin, "Sayın başkan ben Adalet Bakanı iken müsteşar yardımcımdı. Böyle bir kararı çok incelemeden verdiklerini düşünüyorum. Doğrusu iyi niyetli düşünüyorum. Yasaklanan her şeye rağbet olur. Yasaklanan her şey ilgi odağı haline gelir. Acaba yasaklanan besmeleye ilgi artsın diye mi böyle bir karar verdiler diye içimden de geçiriyorum. Böyle bir kararı verirken hangi gerekçeye dayandıkları konusunda doğrusu bir takım tereddütlerim var. Çünkü bu bizim hayatımızın bir parçasıdır" ifadesinde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title