Haberler

Mehmet Akif İnan Bursa'da Anıldı

Memur-Sen kurucusu ve Kudüs Şairi merhum Mehmet Akif İnan, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği anma etkinliği ile Bursa'da anıldı.

Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde ölümünün 16. yıl dönümünde Ördekli Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Mehmet Akif İnan'ı unutmadı. Yoğun katılımın sağlandığı anma etkinliği için Bursa'ya davet edilen Eğitim-Bir-Sen eski Genel Basın Yöneticisi ve Şair Şaban Abak'ın yanı sıra etkinliğe vefa örneği göstererek Memur-Sen Bursa eski İl Temsilcileri Aydın Kılıç ve Hasan Ünal da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş, çocukluğunda Mehmet İnan ile yaşadığı anıları ve onun nasıl bir insan olduğunu etkinliğe katılanlara paylaştı.

Vefanın hatırlamaktan değil, unutmamaktan geçtiğinin altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Numaralı Şube Başkanı Numan Şeker, "Teşkilat olarak her zaman böylesine güzide insanları unutmamak için gayret ediyoruz. Bu anlamda ilk başta Eğitim-Bir-Sen'i ve sonrasında Memur-Sen Konfederasyonu'nu kuran merhum Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ı rahmetle anıyorum. Bu teşkilatın bugünlere gelmesinde emeği geçen ve aramızda olmayan değerli dava arkadaşlarımızın da mekanları cennet olsun" dedi.

Attığı tohum ile Memur-Sen'in bugün bir milyon üyeye doğru ilerleyen bir ormana dönüştüğünü belirten Numan Şeker, "Türk sendikal tarihine 1 milyon üye ile adını altın harflerle yazdırmaya hazırlanan sendikamız, yaptığı başarılı işlerle de tarih sayfalarında yerini almaya da devam ediyor" diye konuştu.

"CUMA NAMAZI SAATİNİN ESNETİLMESİ BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ"

Sendika olarak üçüncü dönem toplu sözleşmede alınan kararların hayata geçmeye başladığının hatırlatan Şeker, "Son günlerde başbakanımızın da genelgesi ile yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde cuma namazı saatinin bir saat esnetilmesi malum çevreleri ayağa kaldırdı. Cumartesi günü isteyen havrasına veya sinagoguna gider kimse itiraz etmez. Pazar günü kiliseye gider kimse itiraz etmez. Etmemesi de gerekir zaten. Fakat Cuma günü yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde insanların cendereye sıkıştırılmadan huzurlu bir şekilde namazını ifa edebilmesi için bir saat esnetilmesi, malum çevreleri rahatsız ediyor. Sözde kamu çalışanlarının haklarını korumak için mücadele eden bazı sendikalar da mahkemelere gidip düzenlemenin insanlar ve kamu çalışanları arasında ayrımcılığa, herkesin Cuma namazına gitmek zorunda kalacağını belirterek iptal edilmesini istiyor. Halbuki biz onların nasıl sendikacılık yaptığını biliyoruz. Genel merkezlerini kamu çalışanlarının hakkını korumak için değil; PKK militanları için tedavi merkezlerine dönüştürdüğünü ve şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK ile omuz omuza nasıl mücadele ettiklerini çok iyi biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"MEMUR-SEN'DEN TÜRKMENLERE 1 MİLYON TL YARDIM"

Memur-Sen'in her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer alan bir sendika olduğunu belirten Şeker, "Biz sadece kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük hakları için mücadele etmiyoruz. Ülkemizin, milletimizin ve ümmetimizin değerleri noktasında mazlumun ve mağdurun yanında yer alan bir sivil toplum örgütü olmaya büyük gayret gösteriyoruz. Her üyemizden bir TL keserek, İHH ve Kızılay öncülüğünde Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimiz için Memur-Sen Konfederasyonu olarak bir milyon TL'lik yardım kampanyası başlattık. Onun için dünyanın neresinde olursa olsun dinine, diline, ırkına, rengine bakmadan nerede bir mazlum ve mağdur varsa orada Memur-Sen'in görürsünüz" şeklinde konuştu.

1800'lü yıllardan başlayarak 3 aşamada ülkedeki dönüşümü ve 1960'tan sonra başlayan yeniden diriliş ve ayağa kalkma mücadelesinde M.Akif İnan'ın bir dava ve aksiyon adamı olarak öne çıkışını vurgulayan Şair Şaban Abak, Mehmet Akif İnan'ın bilinmeyen yönlerini ve medeniyet dünyasındaki yerini katılımcılara anlattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif İnan Memur Sen Kudüs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title