Haberler

Mehmet Âkif'in Âsım'ı 90 Yaşında

Güncelleme:

Mehmet Âkif Ersoy'un 'Âsım' adlı eserinin yayınlanışının 90. yılı olması dolayısıyla üç gün sürecek gençlik bilgi şöleni düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, İstanbul'un edebiyat ve sanat hayatına katkılar sunmaya devam ediyor. İBB Kültür Müdürlüğü, Mehmet Âkif Ersoy'un şiir külliyatı Safahat'ın altıncı kitabı olan 'Âsım' adlı eserinin yayınlanışının 90. yılı dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi birlikteliğiyle "Mehmet Âkif, Âsım ve Gençlik Bilgi Şöleni" programı düzenleyecek. Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 26 Aralık Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek olan bu sempozyumda, hayatı ile sanat görüşünü birleştiren ve düşündüğü gibi yaşayan Mehmet Âkif Ersoy'un 1924 yılında kaleme aldığı 'Âsım' adlı eseri üzerine tebliğler sunulacak. Çok sayıda edebiyatçı ve ilim insanının katılacağı bu sempozyumda "Âsım'ın Nesli" olarak tabir edilen yeni nesil ideal Türk gencinin nasıl olması gerektiği konusu ele alınacak. Mehmet Âkif'e göre "Âsım'ın Nesli": İman, irfan, fazilet ve bilgi ile donatılmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına ve milletine sahip çıkan gençlerden oluşmalıdır.

"Mehmet Âkif, Âsım ve Gençlik Bilgi Şöleni" programı, Mehmet Âkif Ersoy kitap sergisinin açılışı ile başlayacak. Sempozyum, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, TYB Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut'un yapacağı açılış konuşmaları ile devam edecek. Sempozyumun ilk günü gerçekleştirilecek olan iki oturumun ardından 19.30'da Munip Utandı'nın Mehmet Âkif Ersoy'un bestelenmiş şiirlerinden vereceği konserle tamamlanacak.

Programın ikinci günü katılımcıların Mehmet Âkif Ersoy'un mezarını ziyaret etmesiyle başlayacak. 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ilk oturumda; Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Doç. Dr. Fatih Özkafa, Yrd. Doç. Dr. Özlem Nemutlu ve Dr. Semiha Özelyaman'ın Mehmet Âkif'in şiirleri ve 'Âsım' adlı eseri ile ilgili tebliğlerini sunacaklar. Daha sonra oturum başkanlığını Prof Dr. Nesrin Karaca ve Prof. Dr. Abide Doğan'ın yapacağı iki oturumla sempozyum devam edecek.

Sempozyum, 28 Aralık Pazar günü edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu'nun oturum başkanlığını yapacağı ve akademisyenler; Nimetullah Hafız, İbrahim Tüzer, Süleyman Baki ile Dursun Şahin'in konuşmacı olarak katılacağı programla başlayacak. Programın son günü başkanlığını Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yapacağı ikinci oturumla devam edecek. "Mehmet Âkif, Âsım ve Gençlik Bilgi Şöleni" programı değerlendirme ve kapanış oturumu ile son bulacak. Kapanış oturumunda, üç gün boyunca devam eden etkinlikte sunum yapan konuşmacılardan bazıları sempozyumla ilgili genel değerlendirmelerini sunacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Safahat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title