Haberler

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Adana'da düzenlenen programla anıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi tarafından Şehit Yunus Uğur Ortaokulunda düzenlenen programda Ersoy'un ahlakını tamamen Kur'an'dan, Hz. Peygamber'den aldığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı'nda başarılı olunmasında Ersoy ve Ersoy gibi düşünenlerin çok ciddi etki ve katkılarının olduğunu düşündüğünü ifade eden Demirtaş, "Bir 15 Temmuz darbe girişimini atlatmamızda Akif'i anmanın, Akif'in şiirlerini, kitaplarını okumadan o süreci atlatmamızın da çok zor olduğunu düşündüm." dedi.

Gelişmiş toplumlardaki en önemli özelliklerden birinin şüphesiz okuma oranı olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Türk toplumunun yeteri kadar okumadığını ifade etti.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak, bu kadar az okuyan bir toplum olmamız elbetteki büyük bir eksikliktir. Bu eksikliğimizi gidermek için bireysel ve toplumsal olarak sorumluluk almalı, daha çok okumalı ve okumaya teşvik etmeliyiz. İşte burada gerçekleşen Anadolu Mektebi yazar okumaları projelerinin de hepimizin gönlünden geçeni somut bir harekete dönüştürmesi, okumayı merkeze alması bakımından çok kıymeti bir çalışmadır."

Demirtaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte, Anadolu Mektebi okuma grubu öğrencileri tarafından "Akif'i Anlamak, Asım'ı Yaşamak" konulu panel gerçekleşti.

Programa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Emre Bilgili, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 80. Yıl Dönümü Dolayısıyla Anma" Programı.

Tarih : 09.01.2017

Saat : 14: 00

Yer : Şehit Yunus Uğur Ortaokulu

Sarıhuğlar Mahallesi Seyhan/Adana

şkmtüyzaü,za

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Mahmut Demirtaş Politika Güncel Haberler

title