Haberler

Mehmet Akif Ersoy, Anıldı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 78. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler arasında düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy"un şiirlerini okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan Meral Koç sahneye çıkarak Mehmet Akif Ersoy'un şiirini seslendirdi. Koç'a ödülünü takdim eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir konuşma yaptı.

"Bir inanmış adam, bir büyük şairi bu kadar güzel başka bir kızımız herhalde anlatamazdı" diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kendisini tebrik ediyorum. Hafızasına, yüreğindeki muhabbetine ve işin özüne nasıl yansıdığını görüyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Mehmet Akif Ersoy'u da sizin aracılığınızla rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. O veterinerdi, milletvekiliydi ama en önemlisi 'manevi' bir liderdi. O milletin gözüydü. O yüzden geleceğe hep beraber taşımak hepimizin en büyük görevimizdir. Sevenlerini çoğaltmak da bizim en büyük ödevimizdir."

ERSOY'DAN ŞİİRLER OKUNDU

Şahin'in konuşmasının ardından müzik eşliğinde sahneye gelen Şair Bedirhan Gökçe, programa Mehmet Akif Ersoy'un şiirini okuyarak başladı.

Şiiri okuduktan sonra Gaziantep'te bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Gökçe Şahin'e teşekkür etti.

Gaziantep'te düzenlenen birçok programa katıldığını belirten Gökçe'nin "Ne hikmetse ben Gaziantep'e bu tür programlara geliyorum. Ya kurtuluş, ya Şehitkamil, hep böyle geliyorum. Hep bir cenaze için beni çağırırsınız. Hiç mi düğününüz yok sizin" demesi salondakileri kahkahaya boğdu.

Daha sonra programa geçen Gökçe, Kurtuluş Savaşı'nı, Çanakkale Savaşı'nı, İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.

Ersoy'un şiirlerini de okuyan Gökçe'ye Başkan Şahin, gümüş şekerlik hediye etti. Şahin, Gökçe'ye "Bizim de tüylerimizi diken diken etti. Çok nadir bir gece yaşattı, Allah razı olsun" diyerek teşekkür etti.

Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen anma programına, Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, belediye yetkilileri, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Bedirhan Gökçe Fatma Şahin Gaziantep Güncel Haberler

title