Haberler

Mehmet Akif Aksaray'da Anıldı

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile “Doğumun 140’ncı, Vefatının 77’nci Yılında Mehmet Akif'i Anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile "Doğumun 140'ncı, Vefatının 77'nci Yılında Mehmet Akif'i Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konferansa Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, il protokolü ve öğrenciler katıldı. Akif'in milletin en sevdiği isimlerden birisi olduğunu söyleyen ve "Acaba bir milletin bir şairi bu kadar sevmesinin sebebi nedir?" diye soran Prof. Dr. Sami Güçlü, bu sevgiyi besleyen bir çok kaynak olduğunu belirtti. Milletle ortak duyguları kuvvetli bir şekilde paylaşması, düşündüklerini şiire dökmesi, öncülük etmesi ve adeta milletin bir kahramanı olması gibi sebeplerden söz eden Güçlü, "Bu şahsiyete yakından baktığımızda bir karakter abidesi olduğunu görüyoruz. Üstün vasıfları bünyesinde toplayan, davranışlarıyla bunu sergileyen bir isimdir Akif" dedi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, Mehmet Akif'in çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Akif'in zorlu bir dönemde yaşadığını ve bu dönemlerin onun gençliği ile orta yaş dönemleri olduğunu kaydeden Erdem, "Bu şartlarda huzurlu bir ailede yaşar. Aileyi Safahat'ta öyle anlatır ki; "küçük bir feza kadar geniş" der. Onun için aile çok kutsaldır" diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, "Akif'in şiirlerinde adeta bir ruh patlaması vardır. Neden bu insan bu kadar derinden konuşuyor? Neden insanın ruh ve duygu dünyasına bu kadar etkili hitap edebiliyor? Bunun en önemli cevabı, Akif'in yaşadığı koşulların bizim tarihimizin en kötü devirlerinden bir tanesi olmasıdır; üç kıtaya yayılmış olan bir imparatorluğun tarih sahnesini terk etmesidir" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Erdem Sami Güçlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title