Haberler

Mehmet Ağar İçin Duruşma Salonunun Kapıları Kilitlendi

Güncelleme:

Faili meçhul cinayetlere ilişkin Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya İstanbul'dan görüntülü ifade veren eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar için duruşma salonunun kapıları kilitlendi.

Faili meçhul cinayetlere ilişkin Mehmet Ağar, özel harekat polisleri ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı dava Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

İSTANBUL'DAN ANKARA'YA GÖRÜNTÜLÜ İFADE

Davanın görüldüğü Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın ifadesinin alınması için İstanbul'a talimat yazdı. Mehmet Ağar, ifade vermek üzere sabah saatlerinde korumalarıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Ağar, Ankara'da görülen duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

SALONUN KAPILARI KİLİTLENDİ

Ağar'ın ifadesinin alındığı salonun kapıları ise polis korumaları tarafından kilitlenerek basın mensuplarının 'gizlilik kararı' bulunmayan davayı izlemesine izin verilmedi.

"KİLİTLENMEMESİ GEREKİRDİ ANCAK..."

Basın mensuplarına 'Duruşma salonunun kapılarının kilitlenmemesi gerektiğini ancak, bu konunun Ankara'daki mahkemeyi ilgilendiren bir durum olduğunu, davanın Ankara'dan izlenebileceği' açıklamasında bulunuldu.

AVUKATLAR, ANKARA'DA İFADE VERMEMESİNE İTİRAZ ETTİ

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları ve izleyiciler katılıyor. Mehmet Ağar ise duruşmaya SEGBİS yöntemi ile İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bağlandı. Sanığın Ankara'da ifade veremeyecek olmasına, avukatlar itiraz etti. Katılan avukatlarından Yusuf Alataş, "Bu sanığın ayrılacağı nedir? Sanık niye burada değil. Buraya getirilemeyecek kadar ağır hasta mı?" diye sordu. Alataş, Mehmet Ağar'ın duruşmaya getirilmediği takdirde yargılamanın adil olmayacağını dile getirdi.

CENAZE İÇİN GELDİ, İFADEYE GELMEDİ

Yine katılan sanık avukatlarından Serhat Ekinci, Mehmet Ağar'ın Ankara'ya Süleyman Demirel ve Kenan Evren'in cenazesi için geldiğini, ancak mahkemeye gelmediğini aktardı. Ekinci, yüzyüzelik ilkesi gereği Ağar'ın duruşma salonuna getirilmesini istedi. Söz alan sanık avukatlarından biri de Mehmet Ağar'ın duruşmaya gelmemesini eleştirdi. Mahkeme başkanı SEGBİS yönteminin de yüzyüzelik içerdiğini söyledi ve Mehmet Ağar'ın savunmasına geçildi.

AĞAR, "SUÇLAMALARI KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL" DEDİ

Türkiye'nin zor durumlarında olağanüstü bir performans gerçekleştirdiklerini ileri süren Mehmet Ağar, birçok haksız eleştiriye maruz kaldıklarını ve bu konuda ileri sürülen suçlamaları kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Sanıklar Korkut Eken ve İbrahim Şahin'i ast üst ilişkisi içerisinde tanıdığını belirten Ağar, diğer sanıkları da yargılama sürecinde tanıdığını ileri sürdü.

"TÜRKİYE'YE ZARAR VERECEK BİRÇOK EYLEMİ OLMADAN ENGELLEDİK"

Görevi sırasındaki ziyaretlerden söz eden Ağar, " Türkiye'nin dört bir tarafında, terörün yoğun olduğu bölgeleri sık sık ziyaret ettik. Personelle görüşmeler yaptık. İstihbaratın geliştirilmesi için çalışmalar yaptık. Türkiye'ye zarar verecek birçok eylemin, olmadan engellendiğini ifade etmek isterim. Göreve başladığımızda birçok yerde karakoldan dışarı çıkılamıyordu. Rahat ve güçlü görev yapmaları için olağanüstü şeyler yapılmıştır." şeklinde konuştu.

"SUÇLAMALAR HAYAL MAHSULÜ"

Yasa dışı bir emir vermediğini belirten Ağar, iddia edilen cinayetlerin işlendiği belirtilen silahların ise nereden alındığını bilmediğini aktardı. Kendisine yöneltilen suçlamaların hayal mahsulü olduğunu ifade eden Ağar, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün icrai bir faaliyeti yoktur. Bu faaliyetler valiler başkanlığında il emniyet müdürlüklerindedir." şeklinde konuştu.

Ağar, Adalet Bakanı olduğu dönemde Mehmet Eymür'ün kendisi ile görüşmediğini kaydetti. Ağar, Mehmet Eymür'in MİT raporu ile görevinden alınması nedeni ile kendisine husumeti olduğunu dile getirdi. Sanık polis memurlarının herhangi bir cinayete karışmadığını savunan Ağar, polislerin cinayete karışmaları halinde gereğini yapacağını ve Tansu Çiller'in terör ile mücadele konusunda talimatları olduğunu söyledi.

"BENİ TÜRKİYE TANIR, HERKES TANIR"

Görevde olduğu dönemde kimseye ayrımcılık yapmadığını, ayrımcılık yapmadan herkese yardım ettiğini söyleyen Ağar şöyle devam etti: "Bu söylenenler utanç verici şeylerdir. Beni Türkiye tanır, herkes tanır. Ben mücadelemi yasal sınırları içerisinde mertçe yaparım."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ağar İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (59)

AdamMobil-IOS:

Ağar... Adamsin terör ü bitirecektin az kalmisti

112
7
yanıtYanıtla
ALİ VELİ:

BU ADAMA BAKINCA İNSANLARIN NEDEN DAĞA ÇIKTIĞINI GAYET İYİ ANLIYORUM. ONLARCA İNSANIN KATİLİ ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZİYOR, YARGILANMIYOR. ÇARESİZ HERKES KENDİ ADALETİNİ KENDİ YARATIYOR.

5
70
yanıtYanıtla
SerdarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Vatana ihanet edenleri geberti adam gibi adam agar

24
26
yanıtYanıtla
zaza 12:

kilitli kapılar ardında türk adaleti binlerce kişini kanına girmiş biri kilitli kapıların ardında yargılanıyor al size türk adaleti

18
17
yanıtYanıtla
mersinli hasan:

sayın ağar, sana havlayan kimler !!! kimliklerini değil, örgütlerini yazsınlar. sayın ağar, elinden hürmetle öperim.

14
17
yanıtYanıtla
SerdarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mehmet agarin istikbarati saglamdir iyice dinlenmeli butun vatan hainlerini soyler turkiye uzerinde oynanan oyunu en iyi bilen adamlardan biridir

27
3
yanıtYanıtla
MilliyetcilikhastalıktırmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

"adaletin olmadığı bir ülkede mazlum,kendi adaletini kendi uygular" esat oktaya yapıldığı gibi.

26
0
yanıtYanıtla
atarlı vatan evladı:

analar bazı evlatları özel doğurur allah onlara özel yetenek verir ülkesini, toprağını, bayrağını karşılıksız sever sayın Mehmet AĞAR da bunlardan biridir Allah onu korusun ve ömrünü uzun eylesin herdaim yanındayız yanlız deyilsin.

7
19
yanıtYanıtla
ülkücü kürt:

ben bir kürt olarak diyorum ki elazığn gakoşu hiçbir türke ve hiçbir türke benzemez neden sorarsanız komonist demirtaş , cemil bayık , dursun karataş denilen kommnisler hepsi elazığlı ammma hakimiyetleri yok elazığda işte elazığ kürdü türkü zazası devletini böyle sever

7
19
yanıtYanıtla
ığdırlı:

zalimler için yaşasın cehennem

18
7
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title