Haberler

Mehdi Eker, Aile Kabristanını Ziyaret Etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, aile kabristanına patlayıcı tuzaklanmasına ilişkin, "Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler, bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Bismil ilçesi Tepe Mahallesi'ni ziyaret etti. Eker, burada Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve eski AK Parti Diyarbakır milletvekili Oya Eronat tarafından karşılandı. Eker, tekbirlerle karşılandıktan sonra beraberindekilerle birlikte aile kabristanını ziyaret ettikten sonra dua okudu. Mezarlıkta toplanan vatandaşlar, Türk bayrağı açarak terör örgütü Pkk'ya tepkilerini dile getirdi.

"Bu toprakların evlatlarına da hain katliam planını yapmışlar"

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Eker, annesi ve ağabeyinin mezarının arasına ve çevresine 5 noktada 8 tane 12 kilogramlık tüp içerisine bomba düzeneği konulduğunu hatırlatarak bin 700 metre kablo döşendiğini ifade etti. Mezarlık yoluna da bomba tuzaklandığını dile getiren Eker, toplamda 640 kilogram patlayıcının mezarlığa yerleştirildiğini kaydetti. Eker, "Mezarlığa geleceğimi biliyorlardı. Bugün ne kadar kalabalık varsa Ramazan Bayramı'nın arifesinde de geçen yıl Kurban ve Ramazan bayramlarında da yine aynı kalabalık vardı. Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler, bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar" diye konuştu.

"Pkk zihniyeti, en büyük zararı Kürtlere verdi"

Terör örgütü Pkk'ya tepkisini vurgulayan Eker,"Kürt vatandaşlarımızın örfünde, adetinde, geleneğinde, göreneğinde böyle rezilce, haince, alçakça katliam planları olmaz. Bunu yapan teröristler ve PKK zihniyeti, en büyük zararı bugüne kadar hep Kürtlere verdi, şu anda da Kürtlere zarar vermeye devam ediyor. DAEŞ nasıl bütün Müslümanlara zarar veren bir örgüt ise FETÖ bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına zarar veren bir örgüt ise, PKK da başta Kürtler olmak üzere bütün vatandaşlarımıza düşmanlık yapıyor, bunu da çok haince yapıyor çok alçakça yapıyor. Bunların ne Kürtlük ne de Kürtlerin dini, örfü, adeti ve değeri ile hiçbir ilişkisi yok. Bunlar değer düşmanı. Canımız Allah'ın emanetidir. Cenabı Allah bir gün er veya geç bu emanetini alacak. Can onundur, o alır, o verir" şeklinde konuştu.

"Kurdukları hain tuzakların içerisinde boğulacaklar"

Masum çocukların, günahı olmayan kadınların hayatına kastetmek canice, sözlüklerde karşılığı olmayan şekilde ahlaksızlığın, rezilliğin, onursuzluğun ve şerefsizliğin duygusu olduğunu ifade eden Eker, şöyle devam etti:

"Milletimize bayramları zehir etmeyi ahdetmiş olan bu hain örgütlerin ve örgüt mensuplarının kesinlikle başkalarının uşaklığını maşalığını yaptıkları da açıktır. Bunlar Türkiye düşmanlarının hizmetçiliğini ve maşalığını yapıyorlar. Kürtlerle ve Kürtlük ile bunların bir ilişkisi, bağı olamaz. Evet örgüt mensuplarının bir kısmı Kürt olabilir ama bunlar asla Kürtleri temsil etmezler." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Mehdi Eker AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title