Haberler

Mega Projelerde Güvenlik Akıllı Teknolojilere Emanet

Mega projelerin tanıtıldığı Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı

Yollar Türk Milli Komitesi tarafından ilk kez düzenlenen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, 5 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye'nin yanı sıra Japonya, Almanya, İsveç, İspanya, İran ve Avusturya gibi ülkelerden 168 firma, kurum, kuruluş, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Fuar, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. İkili ticari görüşmelerin yapıldığı fuarda, dört iş birliği anlaşmasına da imza atıldı.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda ilk kez tanıtılan teknolojiler arasında; tünellerde olası risklere karşı geliştirilen yangın önleme sistemleri, acil durum sistemleri, çarpışmaya karşı esnek bariyer sistemleri yer aldı.

Yerli teknolojiyle üretilen, tünellerde ve yollarda üç boyutlu mobil kamera taraması yaparak, ani müdahale gerektiren durumları önceden haber verebilen yüzde yüz yerli yazılımla üretilmiş araç takip sistemleri de fuarda görücüye çıkan önemli teknolojiler arasında yer aldı. 100 yıldan daha uzun dayanıklılık gösteren, daha çok köprü ve tünellerde kullanılan özel beton kalıpları ve Türkiye'de üretilmeye başlanan geri dönüşüm asfalt projesi de mühendis ve akademisyenlerin ilgisini gördü.

Fuar organizasyon sorumlusu Koray Tuncer şunları söyledi: "Marmaray, Avrasya Tüneli, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi Türkiye'nin çehresini değiştiren mega projeler ile dünyanın en iyi ulaşım sistemleri ülkemizde inşa ediliyor. Projelerdeki en öncelik verilen unsur ise vatandaşlarımızın ulaşım güvenliğini sağlamak. En son teknolojiyi, konfor ve güvenlikle buluşturan çözümler 3 gün boyunca Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda tanıtıldı. Fuar, ulusal ve uluslararası müteahhit firmalar, uzman mühendisler, akademisyenler, sektöre makine, malzeme, ekipman sağlayan üretici, imalatçı ve tedarikçilerin buluşma noktası oldu. Fuar'da 78 ticari iş görüşmesi yapılması da ülkemizdeki projelere duyulan ilginin göstergesi oldu. Türkiye ulaşımda gerçekleştirdiği devrimle 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerliyor." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Japonya Türkiye İsveç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title