Haberler

Mefkure TV RTÜK Tarafından Kapatıldı

Güncelleme:

Yurt dışında Türkiye aleyhine yayın yapan FETÖ'nün kanalı olan Mefkure TV, RTÜK kararı ile kapatıldı.

RTÜK, darbe girişiminin ardından FETÖ ile iltisaklı, ilişkili ve onu destekleyici yayın yapan medya kuruluşlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

MEFKURE TV KAPATILDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütle iltisaklı, ilişkili ve onu destekleyen medya kuruluşlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, yurt dışında Türkiye aleyhine yayın yapan Mefkure TV kapatıldı.

RTÜK, FETÖ'NÜN MEDYA KURULUŞLARININ LİSANSLARINI İPTAL ETMİŞTİ

RTÜK, bir süre önce yurt içinde yayın yapan FETÖ/PDY ile iltisaklı, ilişkili ve destek içinde olduğu tespit edilen tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yayın hak ve lisanslarını iptal etmişti.

YURT DIŞINDA GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Üst Kurul, FETÖ/PDY ile iltisaklı olup yurt dışından Türkiye aleyhinde yayınları tespit edilen "Mefkure TV" logolu kuruluşla ilgili girişimlerde bulundu.

EUTELSAT YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

"Mefkure TV"nin lisans aldığı veya yargı yetkisi altında olduğu Fransa'daki televizyon yayınlarının düzenleyici kuruluşu CSA ve Almanya'daki DLM ile kanalın yayınlarını ilettiği belirlenen "Eutelsat" adlı uydu işletmecisinin yetkileriyle görüşüldü.

11 AĞUSTOS İTİBARİYLE YAYINLAR SONLANDIRILDI

Çalışmalar sonucu, Mefkure TV'nin 11 Ağustos itibarıyla yayınlarının sonlandırılması sağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Medya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title