Haberler

Medvedev Yaptırım Talimatını İmzaladı, Türk Akımı Projesi Durdurulabilir

Güncelleme:

Gazprom Türk Akımı Projesinin yaptırımlar çerçevesinde durdurulabileceğini açıkladı. Rusya Başbakanı Medvedev de, Türkiye'ye yaptırım talimatını imzaladı.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, önceki gün hükümet kabinesi tarafından belirlenen ve genelde tüm sebze ve meyveleri kapsayan yaptırım kararnamesini imzaladı.

Gazprom Türk Akımı Projesinin yaptırımlar çerçevesinde durdurulabileceğini açıkladı.

Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada ek olarak sadece düne kadar belirsiz kalan yaptırımların yürürlüğe giriş tarihi netleşmiş oldu. Kararname metnine göre yaptırımlar hemen değil, 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

TÜRK AKIMI PROJESİ DURABİLİR

Gazprom yetkilileri, Rusya'nın Türkiye'ye yaptırımları çerçevesinde, Rus gazını avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesinin de durdurulhabilceğini açıkladı.

YAPTIRIM KAPSAMINDA OLAN VE OLMAYAN ÜRÜNLER

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in onayladığı yaptırım listesinde yasaklanan ve yasaklanmayan ürünler şunlar:

Yasaklananlar; domates, salatalık, kuru soğan, renkli lahana brokoli, portakal, mandalina, nektarin, elma, armut, kayısı, şeftali, erik, üzüm, çilek, tavuk ve hindi eti, tuz ve karanfil.

Yasaklanmayanlar; limon, kırmızı et, süt ürünleri ve balık.

TİCARET BÜYÜK

Yılın ilk 11 ayında Rusya Türkiye'den 704.6 milyon dolarlık meyve-sebze ithal etti.

Türkiye'nin Rusya'ya canlı hayvan ve gıda maddeleri ihracatı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılında 1.18 milyar dolar oldu.

PUTİN İMZALAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik tedbir paketi kararnamesini geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. Uygulanacak 6 maddelik tedbir paketine "Rusya milli güvenliğini ve vatandaşlarını koruma altına alma ve Türkiye'ye yönelik belirli ekonomik yaptırımların uygulanması" adı verilmişti.

Kararın, 28 Kasım'da yürürlüğe girdiği ve yeni bir emre kadar yürürlükte kalacağı belirtilmişti.

İŞTE O TEDBİR MADDELERİ

1) Merkezi Türkiye'de bulunan ve hukuken buraya bağlı olan firma ve kuruluşların Rusya'da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesi yasaklanıyor.

2) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya'da işe alınmasına yasak getiriliyor. Bu arada 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunan Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.

3) Türkiye'de üretilmiş belirli ürünlere Rusya'ya giriş yasağı getiriliyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor.

4) Rusya'ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye'ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.

5) İki ülke arasında charter seferlerinin tamamı askıya alınıyor.

6) Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınıyor. Rusya'nın milli güvenliğinin koruma altına alınması için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırılmasını emrediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Gazprom Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (172)

Mehmet:

Rusyanın ne mal oldğu zaten biliniyor birinci dünya savaşı sırasnda da ülkemzde yaşayan ermeniler ruslarla bir olmuş bizi sırtımızdan vurmştu yüzlerce vatandaşımızı katletmişti aynı tarihte de kürtler de türklerle beraber vatan savnması yapmkta düşmana geçit vermemekteydiler kalleş ermeni ve rus oyunu tarih boyunca sürmüştür araplar da ingilizlerin oyununa gelmiş bizi sırtımızdan vurmuştu yani türk kürt hep omuz omuza idi ama onların da arasını pkk terörü ile açmak ve ülkeyi bölmek istyrlar

99
21
yanıtYanıtla
Salak koyunlara:

Eyy Putin, alkışlar sana, hiç sevmezdim seni, ama bu cahil belanın boynunu kırarsan sana hakkımı helal ederim.

33
65
yanıtYanıtla
SALAK KOYUNLARA:

Vatanhaini teröristleri destekleyen oluyor, siz işide defolun

yanıt5
yanıt0
Keskin kalem:

Yasaklanmayanları biz yasaklıyalım biz göndermeyelim

75
5
yanıtYanıtla
benim adim alparslan:

bir an once hukuku uygulamaya sokun bogazlari kapayin hava sahamizida rus ucaklarina kapatin 30 seneligine ilk etapta

52
8
yanıtYanıtla
tarih okumalisin:

cok komiksin, saniyor bogazlar bizim malimiz, ac bir bak antlasmalara, keske hersey senin dedigin gibi olsa, kafam bozuldu bogazi kapatiyor hadi gel gec, bogazlar bizim degil bu bir gercek

yanıt2
yanıt0
Salak koyunlara:

Putinin delilleri piyasaya yağdıktan sonra mahale delisinin suratını göreceksiniz, bu sefer paralel falan filan diyemiyecek. Putin boştan iftira atmaz, mutlaka elinde bir şeyler vardır.

14
46
yanıtYanıtla
vatan:

öyle üzüntülüyüzkü aksine ruslar kurtuluş savaşında yardım ettiler türkiyeye taksimde 2 rus genaralin heykelivar sonunda aramızı açtılar bu olay hiç olmamalıydı süper güce niye kafa tuuttuk durup dururken

11
48
yanıtYanıtla
Murattt:

keske durdursalar, ruslar simardi iyice, ben sahsen rusyanin daha cok zarar görecegini düsünüyorum

48
10
yanıtYanıtla
Mr da:

saray tayfasinin santajlarini ruslar yemez.

20
32
yanıtYanıtla
Tüm 172 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title