Haberler

Medvedev, Putin'in Türkiye Talimatını Bakanlar Kurulu'na Getirecek

Güncelleme:

Rusya Başbakanı Medvedev, hükümet toplantısında Putin'in Türkiye ile bağların yeniden kurulmasına ilişkin talimatının yerine getirilme aşamalarını açıklayacak.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında Moskova ile Ankara arasında ilişkilerin yeniden başlatılması yönündeki devlet başkanlığı talimatının uygulamaya konulduğunu açıklayacak. Medvedev, hükümet toplantısında Devlet Başkanı'nın Türkiye ile bağların yeniden kurulmasına ilişkin talimatının yerine getirilme aşamalarını açıklayacak.

ESKİDEN OLMAYAN YENİLİKLER DE OLACAK

Kommersant gazetesinde yer alan haberde, dün bakanlıkların ilişkilerin canlanması için kendi tekliflerini hazırlamaya başladıklarını hatta bu teklifler arasında eskiden olmayan yeniliklerin de olduğu belirtildi.

YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI VEYA DÜZENLENMESİ KARARI ALINACAK

Gazetenin kaynaklarına göre, teklifler Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov'a aktarılacak ve daha sonra hükümet yaptırımların kaldırılması veya düzenlenmesi kararını alacak.

İNŞAAT SEKTÖRÜ RAHATLAYACAK

Aynı zamanda İnşaat Bakanı Mihail Men, Türk inşaat şirketlerine uygulanan yaptırımların çok kısa sürede kaldırılabileceğini bildirdi.

1-2 HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK

Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak bu çalışmaların 1-2 hafta içerisinde tamamlanabileceğini belirtti. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç gıda ambargosu ve charter seferlerine getirilen yasakların en yakın zamanda kaldırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Putin'le Çin'deki G20 toplantısında daha kapsamlı bir görüşme yapma kararı aldık" dedi.

ERDOĞAN VE PUTİN G20'DE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin olarak, "Sayın Putin'le ülkelerimizin arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine ilişkin görüşlerimizi paylaştık" demişti.

Erdoğan, Putin'le ne zaman yüz yüze görüşeceğini de açıklamıştı: "Sayın Putin'le Çin'deki G20 toplantısında daha kapsamlı bir görüşme yapma kararı aldık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Rusya Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title