Haberler

Medipol Başakşehir - Trabzonspor Maçının Ardından -2

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Genel olarak bütün takımımı yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyorum"

Trabzon spor Teknik Direktörü Yanal: "Tam hamle yapmak üzereyken yediğimiz bir gol var. Onun dışında oyundan memnunum"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzon spor'u 1-0 mağlup eden takımını tebrik etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, Türkiye'de bir takım sıkıntılı süreçler olduğunu vurgulayarak, "Devletimiz güçlüdür, büyüktür, gençtir her zaman problem çözer. Biz bir oyun oynuyoruz, bazen kazanıp bazen kaybederiz. Çok eleştiri de alıyoruz bazen. Aslında bu kadar büyütmemize gerek yok bu futbol oyununu. Hayatın bazı gerçekleri dışarıda o tarafa dikkati çekmek gerekiyor" dedi.

Trabzon spor'un hak ettiği yerde olmadığını da ifade eden Abdullah Avcı, "Maçtan evvel tam bir geçiş takımına karşı oynayacağımızı biliyorduk. Savunmadan hücuma geçişlerde topu kaybettiğimiz anda baskı yapan ve bu baskı ile ligde en fazla gol atan takım. Ligin en fazla şut atan orta yapan takımı. Oynadıkları oyunun karşılığını almamış bir takım. Bu durumu hak etmeyen bir takım Trabzonspor. Biz de oyuna özellikle baskılı başladık. İlk 15 dakikaya kadar baskı yaptık fakat 35'inci dakikaya kadar oyun bizim elimizdeydi. Kaçırdıklarımız var, kullanamadığımız noktalar var. Biz 9 korner attık, rakip hiç korner atmadı. Golü attıktan sonra koruma duygusu oluyor. Rakip topa daha çok sahip oldu golden sonra. Sonra geçişlerde çok basit top kayıpları yaptık. Topun oyunda kalma süresi 50 dakika. Bunlara da dikkat edersek süreyi daha çok uzun tutarız. Bugün oyunda Emre oynadığı zaman bütün oyun karakteri farklı değildi. Daha fazla topa sahip oluyoruz. Genel olarak bütün takımımı yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Trabzon spor'a başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Geldikleri durumun harika olduğunu ifade eden teknik direktör Avcı, "14. hafta bitti, 15. maçımızı oynuyoruz ve ligde zirvedeyiz. Geldiğimiz durum harika. Keyfini yaşıyoruz. Haftalık düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Emre Belözoğlu'na oluşan tepkiyle ilgili bir soruya da Avcı, şu yanıtı verdi:

"Bir gün bu statta annemizi karımızı alıp aynı küfürleri mi edecekler? Bunları ediyoruz. Bugün oyun bitti, yarın başka dünya başlıyor. Bundan neden keyif almayalım? Sabahki olayı, geçen hafta cumartesi yaşananı unutabilir miyiz? Biz bu şekilde spor ve kültür ahlakını nasıl geliştireceğiz? Emre sağ olsun bunları da iyi bir şekilde hallediyor."

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR KULÜBÜ BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ: BUGÜN MAÇTAN, HER ŞEYDEN DAHA DA ÖNEMLİSİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİ

İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kayseri'de yaşanan terör saldırısını kınarken, şöyle konuştu:

"Futbol konuşmak istemiyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu dönemdeyiz. Başakşehir ve Trabzonspor taraftarı, sürekli karşılıklı 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye tezahürat yaptılar. Bence bu çok anlamlıydı. Hepimizin ortak menfaati, bayrağımız ve ülkemiz. Bugün Kayseri'de hayatını kaybeden şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Başsağlığı diliyorum. Allah, ailelerine sabır ve güç versin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Geçen hafta Beşiktaş'a yaşanan saldırı hepimizin yüreğini yaktı. Daha o acıyı unutmadan, oradaki yaralılar hastanede bulunurken, bugün ikinci bir acıyı yaşıyoruz. Bir yandan Halep'te yaşanan acı var. Acımız çok büyük ve sıkıntılarımız oldukça fazla. Ülkemizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Bugün maçtan, her şeyden daha da önemlisi birlik ve beraberliğimizdi. Yüreğimiz yanıyor ama buna rağmen hayatı durdurmamamız gerekiyor. Sporun ve futbolun birleştirici gücünü kullanıp, daha çok kenetlenmemiz lazım. Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi takıma gönül verirse versin, hepimizin millet için kenetlenmemiz gerekiyor. Bugün de taraftarlar kenetlenmiş durumdaydı. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Halep'te yaşananları kınıyoruz. Hepsini Allah'a havale ediyoruz. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum."

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "TAM HAMLE YAPMAK ÜZEREYKEN YEDİĞİMİZ BİR GOL VAR. ONUN DIŞINDA OYUNDAN MEMNUNUM"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, ilk 20 dakikanın dışında oyunu kontrol ederek oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yaşadığımız sıkıntılara rağmen oyuncularım ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydu. Ligimizde önemli çıkış yapan bir takımla oynadık. Eksik oyuncularını da bugün oynattılar. İlk 20 dakikanın dışında oyunu kontrol ederek oynadık. Hücum bölgesindeki eksikliğimizin dışında, oyunu kontrol edip, rakiple ortak bir oyun ortaya koyduk. Tam hamle yapmak üzereyken yediğimiz bir gol var. Onun dışında oyundan memnunum. Yediğimiz golden önce ve sonrasında yakaladığımız fırsatlar bizim de skoru değiştirebileceğimizi gösterdi. Oyuncularımızın yavaş yavaş güveninin geldiği bir dönemden geçiyoruz, takımın kendi kişiliğini koyması açısından bu önemli. Bir büyüme ve olgunlaşma sürecinden geçiyoruz. Yeni oyuncuların çoğu, lig başlarken aramıza katıldı ama bunlar mazeret değil. Ligin en çok ceza sahasına giren, orta yapan, şut atan takımıyız belki ama 27 toptan sadece birini gol yapabiliyoruz. Rakibe akan oyunda bir, duran topta 1-2 pozisyon verdik. Sonuçlandırmak belirli bir oyun kalitesi ve olgunluktan sonra gerçekleşiyor. Trabzonspor önemli bir sürecin içinden geçiyor. Yeni stadyum devreye girecek, kadroya yeni oyuncular katmaya, iyi bir iskelet oturtmaya ve genç oyuncuları kazanmaya çalışıyoruz. Umarım sorunları aşarız, aşacak gibi de gözüküyoruz. Herkes çok hırslı ve hevesli. İyi bir Trabzonspor gelecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Avcı Ersun Yanal Trabzonspor Başakşehir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
title