Haberler

Medipol Başakşehir'de Galatasaray Maçında Tek Hedef Galibiyet

Ali DANAŞ-İSTANBUL-DHA Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2'inci sırada yer alan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, 10 Nisan Pazartesi günü Galatasaray ile yapacakları maçı kazanmak istediklerini belirtti.

Ali DANAŞ-İSTANBUL-DHA  Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2'inci sırada yer alan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, 10 Nisan Pazartesi günü Galatasaray ile yapacakları maçı kazanmak istediklerini belirtti.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Avcı, Galatasaray maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Salı akşamı kupa maçını oynadık, hafta sonundan sonra orada bir moral kazandık. Türkiye Kupası'nda da son 4'e kaldık. Zihinsel durumumuz daha iyi. Bütüne baktığımızda, harika bir sezon geçiyor, ligde 2. sırada, kupada son 4'teyiz. Şampiyonluk ile kupada ilerleyebilmek ve bunu konuşabilmek çok güzel. Nisan sonu, bir şeyleri sağlıklı görme adına daha iyi olacaktır. Bir senedir çok büyük emek veriyoruz, 26 hafta bitti, bunun 16-17 haftası lider kaldık. Biz grup

enerjisi olan bir takımız, hep güçlü olmamız lazım. Güçlüyüz, umarım pazartesi günü de Galatasaray maçıyla tekrar çıkışa geçeriz."

"EMMANUEL ADEBAYOR'UN GALATASARAY KARŞISINDA OYNAMA ŞANSI YÜZDE 50 "

Togolu golcü oyuncu Emmanuel Adebayor'un Galatasaray karşısında oynama şansının yüzde 50 olduğunuda belirten Avcı "Adebayor bugün koşu yapacak, sağlık ekibimiz durumuyla ilgili pazar günü daha sağlıklı bir dönüş yapacak. Şu an net bir şey yok. Yüzde 50-50 duruyor. Adebayor'la ilgili pazar günü kesin kararı vereceğiz. Emre'nin de sakatlığı var ama çok önemli bir problemi yok, bugün takımdan ayrı çalışacak. Emre'nin durumuyla ilgili olarak sağlık ekibimiz 'Yüzde 100 sahada olur.' dedi." diye konuştu.

"Nisan, şampiyonluk yolunda kırılma ayı olur mu?" sorusuna ise Avcı "Nisanda büyük takımlarla karşılaşacağız, ligin domino taşlarıyla oynayacağız. Önce Galatasaray, iki hafta sonra Beşiktaş, Beşiktaş maçı öncesinde kupada Fenerbahçe ile karşı karşıya geleceğiz. Nisan ayı çok güzel, hareketli, güzel maçların olabileceği ve bununla beraber netice alabileceğimiz maçlar bizimle olur diye düşünüyoruz."ifadelerini kullandı.

EMRE BELEZOĞLU"ABDULLAH HOCA İLE ARAMIZDA BÖYLE BİR DİYALOG OLMADI"

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belezoğlu ise Galatasaray maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Teknik direktör  Abdullah Avcı'nın ardından basın mensuplarina açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu sözlerine yanlış anlaşılma dediği bir açıklama ile başladı. Belezoğlu "Akhisar Belediyespor maçının ardından hiç beklemediğimiz bir gündem oldu, Abdullah hoca ve benimle alakalı. Abdullah hoca ile böyle bir diyalog biz zaten yaşamadık. Benim üzerimden Başakşehir Kulübü'nü yıpratmalarını istemiyorum. Bunu herkes böyle bilsin. Benim orada yardımcı hoca ile bir oyuncu ile alakalı görüşü, sanki benim görüşümmüş gibi bir yanlış anlaşılma oldu. Bu şekilde yansıtılmaya çalışıldı. Yayıncı kuruluş da galiba bunu yanlış anladı. Abdullah hoca ile aramızda böyle bir diyalog olmadı. Üzüldüğümü ve üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum" açıklamasını yaptı.

"LİGİ EN İYİ YERDE BİTİRMEK ADINA ÖNEMLİ BİR MAÇ"

Pazartesi günü karşılaşacakları Galatasaray'ın çok iyi bir takım olduğunu ifade eden Emre Belözoğlu, "Sezon onlar adına her ne kadar iyi gitmese de, çok değerli bir kulüp. Biz de bu sene sezon başı itibariyle herkesin beklentisinin üzerinde bir performans ortaya koyarak, sezonun bu noktaya bizim adımıza gelmesini sağladık. Bunun da böyle devam etmesi adına çok önemli bir maç oynayacağız. Bu sene Galatasaray ile iki kere daha oynadık. Saha avantajımızı ve seyirci avantajımızı kullanıp ligdeki pozisyonumuzu koruyup, sezon sonunda ligi en iyi yerde bitirmek adına önemli bir maç olarak görüyoruz" diye konuştu.

3 puanlı sistemde önlerinde çok maç olduğunu dile getiren Belözoğlu, "Beşiktaş bizim 5 puan önümüzde. Galatasaray'ın 9 puan önünde. Bizim yenmemiz durumunda sanki Galatasaray'ın bu yarıştan biraz daha uzaklaşacağı gibi bir durum ortaya çıkıyor. Hiç kimse tamamen kopmadan bir şey söylemek doğru olmaz. Futbolun doğasına zaten bu yakışmaz. Rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe; bunlar her takımı yenecek güçte. Kim daha fazla konsantre olmuşsa o daha farklı üstünlük sağlıyor. Ben kırılma maçı olarak görmüyorum ancak biz yerimizi sağlamlaştırma adına çok değerli buluyoruz bu maçı. O yüzden elimizden gelen her şeyi kazanmak adına yapacağız" dedi.

"Hedefleri ve hayalleri olan bir takımız"

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, kupa yarı finalinde karşılaşacakları Fenerbahçe maçı ile alakalı çeyrek final öncesi de Galatasaray'ı elediklerini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bizim adımıza sanki biraz zorlu bir final yolu olacak gibi görünüyor. Fenerbahçe değerli bir takım ancak bizde hedefleri ve hayalleri olan bir takımız. Bunu da bütün Türkiye'ye gösterdik. Fenerbahçe'yi eleyip finale çıkmak istiyoruz. Bu kolay olmayacak. Sonuçta iki ayaklı maç. Bunlardan önce iki lig maçımız var önceliğimiz şu an ligde."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Medipol Başakşehir'de, Galatasaray maçı hazırlıkları yapılan antrenman ile devam etti. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık olarak 1.5 saat sürdü. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman yapılan topla çalışma ile devam etti. Antrenmanın sonunda Galatasaray maçının taktik çalışması yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Avcı Galatasaray Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title