Haberler

Medine Usulü İftar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Muratpaşa Camisi dış plan - Cami içinden sofra detayları, bekleyenler- Antalya Müftüsü Osman Artan röportaj- Ezan ve iftar açanlar Antalya'da Medine usulü iftar- Antalya'da Muratpaşa Camisi'nde ramazan boyunca cemaat, önce birkaç hurma, zeytin, bir dilim peynir, helva, ekmek ve su bulunan "Medine usulü" iftar yapıyor, ardından akşam namazı kılınıyor Antalya Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Dayanışma Platformu üyesi 18 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Muratpaşa Camisi içinde her gün Medine usulü iftar gerçekleştiriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Muratpaşa Camisi dış plan - Cami içinden sofra detayları, bekleyenler- Antalya Müftüsü Osman Artan röportaj- Ezan ve iftar açanlar Antalya'da Medine usulü iftar- Antalya'da Muratpaşa Camisi'nde ramazan boyunca cemaat, önce birkaç hurma, zeytin, bir dilim peynir, helva, ekmek ve su bulunan "Medine usulü" iftar yapıyor, ardından akşam namazı kılınıyor Antalya Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Dayanışma Platformu üyesi 18 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Muratpaşa Camisi içinde her gün Medine usulü iftar gerçekleştiriliyor.Antalya Müftüsü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medine usulü iftarda cami içerisine sofraların serildiğini ve cemaatin iftarlarını burada açtıklarını söyledi.Menünün Medine'de yapılan iftardan esinlenerek hazırlandığını bildiren Artan, menüde birkaç hurma ile zeytin, bir dilim peynir, helva, ekmek ve su bulunduğunu kaydetti.Antalyalılara Peygamberimizin mescidindeki iftar atmosferini yaşatmak, orucun ve iftarın ruhuna uygun, şenlikten uzak, ibadet eksenli sunulmak istendiğini anlatan Artan, "İftarın ardından cemaatle akşam namazını kılıyoruz. Ardından cami bahçesinde çay, Osmanlı şerbeti, pamuk şekeri ikramı teravih namazının sonuna kadar sürüyor" dedi. Artan, günde 600 kişiye menü hazırlandığını, iftarın da Kur'an okunarak beklendiğini ifade etti.- Teravih namazı da Enderun usulü kılınıyorCamide teravih namazının da Enderun usulü kılındığını belirten Artan, Osmanlı'ya özgü bu usulde her dört rekatta Kur'an'ın uşşak, hicaz, rast, nihavend gibi makamlarda değiştirilerek okunduğunu söyledi.Namaza başlamadan önce müezzinlerin okuduğu ilahi makamında imamın da sureleri okuduğunu bildiren Artan, Enderun usulü teravihin cemaate ayrı bir huzur verdiğini dile getirdi.Artan, iftarla Medine'nin, Enderun usulü teravihle de Osmanlı'nın yad edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Artan Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title