Haberler

Medicana Sivasspor-Çaykur Rizespor Soyunma Odaları

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Sivasspor'un taraftarı ile bütünleşip sinerji oluşturduğunda yenemeyeceği takım yok" dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Sivasspor'un taraftarı ile bütünleşip sinerji oluşturduğunda yenemeyeceği takım yok" dedi.İlk kez takımın başına çıktığı ve 2-1 kazandıkları maçı değerlendiren Mesut Bakkal, şöyle dedi: ;

"Bu takımın taraftan ile bütünleşip sinerji oluşturduğunda yenemeyeceği takım yok. Taraftara teşekkür ediyorum. Destek verip maçı bizle beraber oynayıp yendiler. Bu galibiyet onlara armağan olsun. Böyle bir galibiyeti ve takımı özlemişlerdi. Oyunun geneline baktığınızda özellikle ilk devre oyunun büyük bir bölümünde üstündük. Hatta Yiğit atılana kadar üstünlük bizdeydi. Yiğit atıldıktan sonra oyuncu değişikliği ile dengelemek istedik. Bu maçta ihtiyacımız olan inancı açığa çıkardığımızı düşünüyorum. Daha 13 maçımız var bize 7 galibiyet daha lazım. Askilikler olacak ama devam edeceğiz. Yerel basın, ulusal basın desteği için teşekkür ediyorum. Sivasspor için de bunun devam etmesini diliyorum."

Takımının lig analizlerinde en çok koşan 3'üncü takım olduğunu ancak bunun,yeterli olmadığını belirten Bakkal, şöyle devam etti:

"İstatistiklerde rakibe topu en az veren takım. Biz rakibi rahatsız edeceğiz, dedik. Topsuz oyunda yoktuk ama şimdi topsuz da oynamaya başladı. Savunma hamlesi iyi oyunclar ile oynamaya çalışmamız lazımdı. Maçlarda bu takımın göze hoş gelen oyun vardı ama 3-5 gol yiyordu. Önemli olan hastalığı teşhis etmek. Futbol bu, yürek işi. Yiğidoya yakışan yürek bu.Bu işi çok ertelediler. Bu kadar ertelemeyi Sivas camiası hak etmiyor."

Mesut Bakkal, Yiğit'i sarı kartı verken neden çıkarmadığı sorusuna ise, "Sarı kart görünce belki alablirdik ama iyi oynuyordu. Bunu Gençberlirliği'nde yaşadım. Sarı kartı oyuncuyu aldığınız zaman maçlarda mücadeleden kaçıyor hoca beni oyundan alacak diye. Biraz daha gitsin dedik. Ama bunu dikkate alacağız" dedi.

Mesut Bakkal, son olarak maçı kazandıktan sonra hakemle ilgili konuşmak istemediğini belirterek, "Sonuçta maçı bitir dedim bitirdi" dedi.

'POZİSYONLARDA KOLLEKTİF OLMALIYDIK'

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman ise değerlenmesinde şöyle konutu:

"Rakip, 10 kişi kalınca pozisyon verdiler, oyunun insiyatifini ele aldık. Fakat futbolun bir takım oyunu ve disiplin içerisinde hem bireysel hem rakibe göre oynamanız gerekir. Cicinho farkı. Hiç bir pozisyon yokken iyi bir ortayla 2-1 oldu. Rakibin 1 kişi kalmasından sonra 1-1'den sonra çok net pozisyonlarımız vardı. Maalesef burada pasları çıkarmayıp başka şeyler düşündük. Oysa skorda takımın ismi yazar kişilerin ismi yazmaz. Dikkate alınması üzerinde tartışılması gereken bir konu. Girdiğimiz net pozisyonlarda daha kollektif olmalıydık, bunu yapmamanın cezasını da ağır bir şekilde ödedik."

Bir penaltılarının verilmediğini de iddia eden Hikmet Karaman, bu konuda şöyle konuştu:

"Hakem hata yapabilir. 1-1'den sonra net pozisyonda 3 kişi boşken çıkar maç 2-1, 3-1 biter. Bazı yerlerde şut, bazı yerde pas vereceksin. Oyunclar skorer olmak istiyorlar. Öyle olunca da size ceza kesiyorlar. Hakem hata yapabilir, oyuncumuz kalecimiz hata yapabilir, hatta kayıp düşebilir. Oyunun insiyatifi sana geçmişken, pozisyonu yakalamışken, arkadaşına attıracaksın." - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hikmet Karaman Mesut Bakkal Sivasspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title