Haberler

Medıcana Konya Hastanesi 1 Milyon Hastayı Tedavi Etti

Medicana Sağlık Grubu bünyesinde 2012 yılından bu yana hizmet veren Medicana Konya Hastanesi 4. yaşını kutluyor.

Medicana Sağlık Grubu bünyesinde 2012 yılından bu yana hizmet veren Medicana Konya Hastanesi 4. yaşını kutluyor.

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, İcra Kurulu Başkanı Lütfi Şimşek, bölüm başkanları ve hastane yöneticileri ile birlikte bir otelin salonunda düzenlediği basın toplantısında hastaneleri hakkında bilgi verdi. Medicana Grubu olarak kamuya hizmet etmenin son derece değerli olduğunu bildiklerini ifade eden Danış, 4 yılda 1 milyon hastayı tedavi ettiklerini söyledi. Danış, "31 branşta hizmet veriyoruz. 22 akademik hekim, 49 uzman hekim, 276 sağlık çalışanı, 243 idari ve destek personeli var. Yaklaşık 600 personele istihdam olanağı sağlamış oluyoruz. Hedefimiz hastaneye gelen hastamızın tüm sağlık hizmetini bizden alabiliyor olmaya erişmek. Büyük bir hastane olduğumuzun farkındayız. Bu yeterlilikte kendimizi tutmaya çalışıyoruz. 4 yılda 1 milyon hastayı tedavi ettik. 15 bine yakın kalp hastalıkları, 2 binin üzerinde beyin cerrahisi gerçekleştirdik. 150 bin fizik tedavi hastasını tedavi ettik. Oldukça başarılı tüp bebek ve onkoloji çalışmalarımız var. 50 bine yakın ameliyat yaptık. 300 bin kişiye acil servis hizmeti verdik" dedi.

"YATAK SAYISI ARTACAK"

Yoğun bakım servislerindeki yatak sayısını artıracaklarını belirten Belgin Danış, "Yatak sayısını artırmak için Sağlık Bakanlığına müracaat ederek onayı aldık. Şuan proje tadilatlarımız devam ediyor. Proje onayı ile beraber 2 ay içerisinde yatak sayısını biraz daha artıracağız. Genel yoğun bakımda 39 yatakla hizmete başlamıştık bugün için talebimiz 50 yatak. Yeni doğan yoğun bakımda 29 yatakla başlamıştık 42 yatağa çıkacağız. Yoğun bakım hizmetlerinde devlet hastaneleri ile aynı ücret üzerinden hizmet veriyoruz ve ekstra bir bedel almıyoruz. Yoğun bakım hizmetlerinin özel hastanecilik mantığına uygun olmadığını ancak Medicana Grubu olarak kamuya hizmet etmenin son derece değerli olduğunu biliyoruz. Ülke genelindeki hastanelerimizde de yoğun bakım yataklarını yüksek tutarak çalışıyoruz. Bölgenin bu konudaki ihtiyacını da bildiğimiz için sürekli yatak sayımızı artırmaya çalışıyoruz. En kısa sürede de çocuk yoğun bakım servisini hizmete açarak Konyalı çocuklar bu tür ihtiyaçları olduğunda başka illere gitmesine gerek kalmadan tedavi görecekler" diye konuştu.

Genel Müdür Danış, sağlık turizminde iddialı olduklarını, yurt dışından birçok hastanın tedavi için hastanelerine geldiğini belirtti. Danış, "Hollanda'da bir ofisimiz var. Ofisimizden gurbetçi vatandaşlarımızın bizden hizmet alması için çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışı hastalarımızın memnuniyeti oldukça yüksek" şeklinde konuştu.

"AFİLİASYON ANLAŞMASI UNUTULMAYACAK BİR KATKIDIR"

Medicana Konya Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Lütfi Şimşek konuşmasında, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yaptıkları afiliasyon anlaşmasının bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Anlaşma sayesinde tıp fakültesi ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin pratik eğitimleri Medicana Konya Hastanesinde aldıklarını hatırlatan Şimşek, "Türkiye'de çok az örneği olan öncü bir girişim oldu. Hayatta yaptığım ve gurur duyduğum en önemli işlerden bir tanesi Medicana Konya Hastanesi ile KTO Karatay Üniversitesinin afiliasyon işidir. Bu unutulmayacak bir katkıdır" değerlendirmesinde bulundu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lütfi Şimşek Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title