Haberler

Medıcana'dan Hollanda'ya İşçi Göçünün 50. Yılı Anısına Fotoğraf Sergisi

Hollanda'ya işçi göçünün 50. yılı anısına Medicana International Samsun Hastanesi'nin katkılarıyla işçi göçünün yaşandığı dönemi yansıtan bir fotoğraf sergisi düzenlendi.

Medicana International Samsun Hastanesi tarafından Hollanda'ya işçi göçünün 50. yılı anısına düzenlenen sergiye İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü Hasan Kılıçarsan, Medicana Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Reha Özkaya, Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan, Türkiye - Hollanda Tarih Müzesi Başkanı Şenol Ocaklı, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, çok sayıda Hollanda'da yaşayan Türk gurbetçiler ve hastane çalışanları ve hastalar katıldı.

Toplam 120 fotoğrafın yer aldığı sergi öncesi Medicana Samsun Hastanesi bahçesine dikilen Türk - Hollanda dostluk ilişkilerini simgeleyen Türkeye (Türkiye) levhası törenle açıldı. Gerek Türkiye levhası gerekse fotoğraf sergisinin Medicana Samsun Hastanesi'nde organize edilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Samsunlu gurbetçi, Türkiye - Hollanda Tarih Müzesi Başkanı Şenol Ocaklı uzun yıllardır Hollanda'da yaşıyor. Türk - Hollanda dostluk ilişkileri konusunda ciddi araştırmalar yapan Ocaklı, 1989 yılında Türkiye - Hollanda Dostluk Köprüsü Cemiyeti'nin ardında da Hoorn kasabasında Türkiye - Hollanda Tarih Müzesi'ni kurdu. Her yıl memleketi Samsun'a gelen Şenol Ocaklı elindeki zengin tarih ve fotoğraf arşivini Medicana Samsun Hastanesi'ndeki dostlarıyla paylaşmış ve Hollanda'ya işçi göçünün 50. yıl dönümü nedeniyle bu anlamlı serginin organizasyonuna Medicana Samsun Hastanesi yetkilileri de memnuniyetle ev sahipliği yapma fırsatı verdi.

Türk işçilerinin 1964 yılından başlayarak çalışmak üzere gurbetçi olarak gittiği Hollanda'daki yaşamları, aileleri, memlekette bıraktıkları hüzünlü yakınlarını yansıtan bu anlamlı sergi bir hafta süreyle Medicana Samsun Hastanesi lobisinde görülebilecek.

Fotoğraf sergisine katılan Medicana Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Reha Özkaya konuşmasında, " Hollanda'ya işçi göçünün 50. yıl dönümü nedeniyle Medicana Samsun Hastanemizde düzenlenen bu anlamlı organizasyonda bulunmaktan oldukça mutluyum. Ecdadımızın asırlar önce izlerini bıraktığı bu topraklarda ülkemizin adının gururla anılıyor olması bizleri de gururlandırıyor. Medicana Sağlık Grubu yaklaşık olarak 22 yıldır sağlık sektöründe hizmet veriyor. Grubumuz sağlık yatırımlarındaki yolculuğunu geçen yılın kasım ayında Hollanda'da açmış olduğu merkez ile tüm Avrupa'ya hitap edebilecek yeni bir oluşumla devam ettiriyor. Hollanda'da konumlandırdığımız merkezimiz; VivaMedicana adıyla Hollanda'daki sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, hastalarına hızlı, güvenilir ve doğru sağlık hizmetine ulaşmalarında aracılık sağlamak ve sağlık turizmi alanında bir fark yaratmak amacıyla Medicana Sağlık Grubu tarafından kurulmuştur" dedi.

Medicana Samsun Hastanesi'nin, Hollanda merkezli yurtdışı ofisinin ardından tüm Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'yu kapsamayı hedefleyen bir vizyonla yola çıktığını hatırlatan Özkaya, "Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hasta memnuniyetini üst düzeye taşıma arzusu ve bu alanda yapılacak yatırımlarla sağlık turizmi alanında sektördeki en önemli oyunculardan birisi ve özellikle Türkiye'yi tercih eden hastaların da önceliği olmayı hedeflemektedir. Bizler Viva Medicana ile Hollanda'da faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ile işbirlikleri oluşturmuş durumdayız. Böylece hastalarımız için sağlıklı bir yaşam temelini oluştururken uluslararası tıbbi yardımlaşmanın da önünü açmış oluyoruz" diye konuştu.

Hastanede her yıl gurbetçilere sağlık hizmeti sunmaktan oldukça mutlu olduklarını belirten Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan, "Geçtiğimiz yıllarda hastanemizden sağlık hizmeti alan Sayın Şenol Ocaklı beyefendi ile dostluğumuz bizleri çok mutlu ediyor. Bu yılki ziyaretinde Hollanda'ya işçi göçünün 50.yıldönümü olması nedeniyle elindeki zengin fotoğraf arşivini değerlendirip sosyal bir organizasyona birlikte imza attık. Medicana Sağlık Grubu olarak Hollanda ile olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Hastanelerimize her yaz Hollanda'dan ve diğer Avrupa ülkelerinden çok sayıda gurbetçimiz sağlık ihtiyaçlarını gidermek üzere başvuruyor. Medicana Samsun Hastanemiz ve grubumuza bağlı tüm hastanelerimiz yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz için adeta bir sağlık yuvası. Yine Hollanda'da yaşayan gurbetçilerimizin çoğunun sigorta şirketi olan AGIS ile anlaşmalı referans hastanelere sahibiz. Gurbetçi dostlarımızla sağlık söyleşileri gerçekleştirerek onları sağlık alanında aydınlatmış oluyoruz. Hollanda ofisimiz Vivamedicana ile de gerek gurbetçilerimizle, gerekse sağlık ihtiyacı olan yurtdışı menşeli hastalara da sağlık hizmeti verebileceğimizi de belirtmek isterim. Türkiye -Hollanda ilişkileri çerçevesinde Samsun'a ve hastanemize böylesi anlamlı bir levha ve fotoğraf sergisi kazandıran Sayın Şenol Ocaklı'ya şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Medicana Samsun Hastanesi bahçesine dikilen Türkiye levhasının amacının sağlıkla gelen dostluk köprüsü sembolü olacağını ifade eden Türkiye -Hollanda Tarih Müzesi Başkanı Şenol Ocaklı, "Türk Köyü (Turkeye) levhası sayesinde, Hollanda'daki dört yüz yıllık Türk köyü yaşatılarak iki ülke arasında dostluk ve sağlık köprüsü ile tanıtıma katkı sağlayacak en önemli unsurdur. Türkiye levhası ayrıca Medicana Samsun Hastanesi'ne giden herkesin dikkatini çekeceği gibi, Avrupa ve Hollanda'da yaşayan gurbetçi hastalarımızı, ziyaretçileri, tarih severleri de oldukça mutlu edecektir. Medicana Samsun Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleşen fotoğraf sergisi çok anlamlı bir amaca da hizmet etmektedir. Gurbete çıkmanın 50. yılı münasebetiyle düzenlenen sergide emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Medicana Samsun Hastanesi'nin dünyadaki tarihi değerlere sahip çıkma adına önemli bir misyon üstleniyor" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title