Haberler

'Medeniyetlerin Geçiş Yolu Palu"

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ'ın Palu ilçesi, ''Palu Tarihtir Projesi'' kapsamında geçmiş ile geleceği buluşturuyor Kaymakam Çiçekli: ''Turizm sektörüyle ilçemiz ekonomisine büyük bir dinamik kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ'ın Palu ilçesi, "Palu Tarihtir Projesi" kapsamında geçmiş ile geleceği buluşturuyor.

Palu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Palu Belediyesi ve Fırat Üniversitesinin işbirliğiyle hazırlanan, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje kapsamında şimdiye kadar Alacalı Mescit, Tarihi Çarşıbaşı Hamamı, Cemşid Bey Külliyesi ve Ulu Cami gibi tarihi öneme sahip mekanlarda restorasyon çalışması başlatıldı.

Proje dışında kalan ve tarihi değeri olan diğer yapıların da restorasyonu için Palu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Palu Belediyesi ile Palu Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklaşa  "Palu Tarihine Sahip Çıkıyor" kampanyasını düzenledi.

Palu Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik yapan ilçenin her kültürden ve medeniyetten birçok yapıyı bünyesinde barındırdığını dile getirdi.

Yörenin tarihi eser, doğal güzellik ve inanç turizmi açısından cazibe merkezi olabilecek bir potansiyeli barındırdığını aktaran Çiçekli, bu kapsamda tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem verdiklerini, vatandaşlarında bu girişimin içerisinde yer almasını amaçladıklarını söyledi.

Tarihi yapıların ayağa kaldırılması için devlet elinin yanı sıra sivil toplumun da bu girişime katkıda bulunması için "Palu Tarihine Sahip Çıkıyor" kampanyasını başlattıkları ifade eden Çiçekli, şunları kaydetti:

"Turizm sektörüyle ilçemiz ekonomisine büyük bir dinamik kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla başta tarihi çeşmelerimiz olmak üzere kalan diğer tarihi eserlerimizi restore etmek amacıyla bu yola çıktık. Hemşehrilerimizin bu kampanyayı sahiplenecekleri ve desteklerini esirgemeyeceklerini rahatlıkla ifade edebilirim. Bağış Kampanyamıza katkıda bulunmak isteyenler, Palu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait hesaba bağışta bulunabilir." - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mehmet Fatih Çiçekli Elazığ Palu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title