Haberler

Medeniyetler İttifakı Bakanlar Toplantısı - Sinirlioğlu - Birleşmiş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detaylar- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun konuşması Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun New York temasları- Sinirlioğlu, Medeniyetler İttifakı Toplantısı'nda konuştu: - "Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik kriz ve işsizlik oranındaki artış, gözle görülür şekilde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve İslamofobi'nin artmasına neden oluyor"- "Ekonomik ve sosyal sınamalar, Batılı toplumların ahlaki dokusunu da test ediyor"BİRLEŞMİŞ Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, kalkınmış ülkelerde yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik oranındaki artışın ırkçılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve İslamofobi'nin artmasına neden olduğunu belirterek, "Ekonomik ve sosyal sınamalar, Batılı toplumların ahlaki dokusunu da test ediyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Detaylar- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun konuşması Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun New York temasları- Sinirlioğlu, Medeniyetler İttifakı Toplantısı'nda konuştu: - "Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik kriz ve işsizlik oranındaki artış, gözle görülür şekilde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve İslamofobi'nin artmasına neden oluyor"- "Ekonomik ve sosyal sınamalar, Batılı toplumların ahlaki dokusunu da test ediyor"BİRLEŞMİŞ Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, kalkınmış ülkelerde yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik oranındaki artışın ırkçılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve İslamofobi'nin artmasına neden olduğunu belirterek, "Ekonomik ve sosyal sınamalar, Batılı toplumların ahlaki dokusunu da test ediyor" dedi.Sinirlioğlu, BM'de düzenlenen Medeniyetler İttifakı Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyadaki birçok krizin barış, güvenlik ve kalkınma arasında doğrudan bağlantı olduğunu gösterdiğini söyledi."Ekonomik kalkınmanın eksikliği radikalizm ve şiddete verimli bir ortam sunuyor" ifadesini kullanan Sinirlioğlu, "Nefret, ayrımcılık ve aşırıcılık; yoksulluk, geri kalmışlık ve eşitsizlikten besleniyor. Bu nedenle 2015 sonrası kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesi İttifak'ın amaçlarına da yardım edecektir" değerlendirmesinde bulundu.Kalkınma hedeflerine "güvenlik, insan hakları ve insani sorunlar çözülmeden" ulaşılamayacağını vurgulayan Sinirlioğlu, terörizme karşı da "demokrasi, hukukun üstünlüğü, tolerans, insan haklarına saygı" gibi evrensel değerlerle mücadele edilebileceğini kaydetti.Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik krizlerin etkilerine de değinen Sinirlioğlu, "Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik kriz ve işsizlik oranındaki artış, gözle görülür şekilde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve İslamofobi'nin artmasına neden oluyor. Ekonomik ve sosyal sınamalar, Batılı toplumların ahlaki dokusunu da test ediyor" yorumunu yaptı.Sinirlioğlu, Medeniyetler İttifakı olarak ihtiyat içinde yer almak ve kalkınmış ülkelerdeki "benzer hastalıklara" karşı da evrensel değerlerle yardımda bulunmak zorunda olduklarını dile getirdi.BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da toplantıda yaptığı konuşmada, dünya genelinde toplumlarda rahatsız edici bölünme görüldüğünü söyledi.Bu bölünme konusunda liderleri de eleştiren Ban, "Liderler sorumluluklarını bırakarak kendi siyasi emelleri için yabancı düşmanlığını körüklüyorlar. Böyle bir atmosferde Medeniyetler İttifakı'nın misyonu daha da önem kazanıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Sinirlioğlu New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title