Haberler

Medeniyetimizin İzinde Tarihi Şehirlerde" Programı Edirne'de Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) geliştirdiği "Medeniyetimizin İzinde Tarihi Şehirlerde" programı, Edirne'de başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) geliştirdiği "Medeniyetimizin İzinde Tarihi Şehirlerde" programı, Edirne'de başladı.

YTB ile Trakya Şefkateli Derneği iş birliğiyle yürütülen projede Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya'dan gelen 175 öğrenci, Edirne'nin yanı sıra İstanbul ve Çanakkale'nin önemli tarihi ve kültürel yerleri görme fırsatı bulacak.

Proje kapsamında Edirne'de bulunan konuk öğrenciler, "gençler, kimlik ve aidiyet, medeniyet anlayışımız ve İslam medeniyeti, dil ve kültür, tarih ve kültürümüzde kardeşlik uygulamaları" konularında seminerlere katılacak.

Balkan Kültür Merkezinde eğitim gören gençler, rehberler eşliğinde İstanbul, Çanakkale gezilerine katılacak. Gençlerin Gelibolu yarımadasındaki gezilerinde Çanakkale Ruhu vurgulanarak anlatımlar yapılacak. Öte yandan proje kapsamında Türkiye'ye gelen gençler ile Türkiye'deki gençler arasında sosyal medya ağları kurularak ilişkilerin geliştirilmesi planlanıyor.

Sosyal medya ağıyla kurulacak bağlantılar sayesinde Türkiye ile soydaş ve akraba topluluklar arasında kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurulması hedefleniyor. Diğer taraftan gençler, YTB Trakya Ofisi'nden YTB'nin çalışmaları ve Türkiye bursları hakkında bilgilendirici seminer ve sunumlara katılacak.

Proje, eylül ayı ortalarında sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title