Haberler

Medeniyet Camii Dualarla Açıldı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Medeniyet Camii’nin açılışını yaptı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Medeniyet Camii'nin açılışını yaptı.

Mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, bir camiyi daha tamamladı. Daha önce Altındağ'a 5 mahalle camisi kazandıran belediye, şimdi de Karapürçek Mahallesi'ne "Medeniyet Camii"ni armağan etti. Caminin açılışına Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, milletvekili adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

Caminin açılışında yaptığı konuşmada Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, "Çok büyük camiler yerine biraz daha mahalle mescidi niteliğinde içindeki abdesthanesinden tuvaletlerine kadar temiz, bakımlı, bahçesi yeşil, içinde ağaçları olan herkesin dışarıdan gelen insanların hatta Müslüman olmayan insanların bile etrafından geçtiğinde burası cami, Allah'ın mabedi diyebilecekleri mekanlar olsun istiyoruz. Bir günde oluşacak işler değil bunlar. Elbette zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

"EZAN SESİNİ DUYMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Çocukların boş vakitlerinde spor yapmalarını arzu ettiklerini kaydeden Tiryaki, şöyle konuştu:

"Çocuklar sokak aralarında kumarcıları, madde bağımlılarını değil güzel işlerle uğraşan insanları görsünler. Onun için Altındağ Belediyesi bir taraftan fiziken imaren buraları yenilerken bir taraftan da onların ruh dünyasına hitap etmeyi düşünüyor. Biz belediye olarak emek verirken, Altındağlı insanların gönül zenginliği var duaları var ki bu kadar güzel işler yapılabiliyor. Altındağ Belediyesi'nin 40-50 yıldır ihmal edilen Altındağ'ın yeniden ayağa kalktığı günleri aslında yaşıyoruz. Elbette 50 yılın ihmalini 1-2 yılda tamamlamak mümkün değil ama Altındağ hızla gelişiyor, hızla değişiyor. Altındağ'ın bütün mahallelerine aile sağlık merkezleri yapıyoruz belediye olarak. Okullar yapmaya devam ediyoruz. Cami açıyoruz ihtiyacımız var. Ezan sesini duymaya ihtiyacımız var. Çocuklarımızı bu mabetlerin içinde büyütmeye ihtiyacımız var. Altındağ'da bunları yapıyorsak herhangi bir amacı olduğu için değil. Şu anda Altındağ'da 7-8'inci camiyi açıyoruz. Şunu da söyleyeyim; biz Altındağ'da 13 tane daha okul da yaptık. Biz şuna inanıyoruz camiden daha çok okula ihtiyacımız var bizim. Ama belediye olarak okul da yapıyoruz camiler de. Biz büyük camiler yapmıyoruz, yapmayacağız ve yaptırmayacağız. Büyük cami dediğim altında dükkan olan ticarethaneler bulunan camiler istemiyoruz. Böyle cami de görmek istemiyoruz. Vatandaşlarıma söylüyorum herkes duyarlı olsun bu konularda. Allah'ın evi sadece ibadet etmek içindir. Sadedir, temizdir, bakımlıdır, etrafı yeşildir. Bize gelip bu tür camiler isteyenler oluyor. Eğer Altındağlı mahalle sakinleri bizden bu tür camiler isterlerse altında dükkan olmayan etrafı yeşil olan bunları yapmaya hazırız."

Konuşmaların ardından Medeniyet Camii'nin açılış kurdelesi kesildi. Başkan Tiryaki vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Karapürçek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title