Haberler

Mecliste Canik Tartışması

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Canik Belediyesi’nden gelen taleplerin reddedilmesi nedeniyle tartışmalara sahne oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Canik Belediyesi'nden gelen taleplerin reddedilmesi nedeniyle tartışmalara sahne oldu.

Konuyla ilgili maddeler görüşülürken Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır arasında tartışma yaşandı.

Canik Belediye Başkanlığı, mecliste reddedilen 6 gündem maddeleri ile ilgili hazırladıkları dosyaları bütün meclis üyelerinin masalarına bıraktı. Ardından meclisin gündem maddelerinden biri olan Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'nde yer alan belediye hizmet alanı ve endüstri meslek lisesi kullanımlarının üniversite alanı kullanımına, üniversite alanının 15 bin metrekarelik kısmının endüstri meslek lisesi alanına çevrilmesi, yanında uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak amacıyla üniversite alanının bir kısmının ticaret alanı kullanımına, yurt alanının da konut alanına çevrilmesi oylamaya sunuldu.

İlgili gündem maddesinin oylanmasından önce söz alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir şehrin kalkınması, bir şehrin yaşanabilir hale gelmesi, eğitimde, kültürde, sanatta geldiği noktayı iyi düşünmek gerekir. Bütünşehir yasasından önce 16 büyükşehirin 15'inde ikinci devlet üniversitesi ve üçüncü ve dördüncü devlet üniversitesi varken, Samsun şehrimizde ikinci devlet üniversitesinin olmaması biz yerel siyasetçilerin ayıbı olduğunu düşünüyorum. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için 4 yıldan beri yapmış olduğumuz çalışmanın neticesine bugüne geldik. Milletin seçmiş olduğu bu meclisten geçerse rektörlüğümüzün bu talebini bu şekilde yerine gelmesini sağlamış olacağız. Bu teklifimiz komisyonda anlaşılmadı, anlaşılmamış ise de komisyon üyelerimizin bize her şeyi net olarak söyleyebilir" dedi.

ÇAKIR: "MECLİS KİMSENİN NOTERİ DEĞİLDİR"

Büyükşehir Belediye Meclisi'ni hiçbir meclis üyesinin noter olarak görmemesi gerektiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, ben şahsen kendim ve diğer arkadaşlarımızın üniversiteye karşı olmadığımızı, eğitim alanlarına karşı olmadığımızı defalarca ifade etmiş olmamıza rağmen, sanki böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğru değil. Bizim yasalar çerçevesinde iş yapmamız gerekiyor. Şehrin önünü açacağız derken de yasaları çiğnemeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın, Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, şahsım başta olmak üzere, meclis üyelerimiz meclis kimsenin noteri değildir. Burayı kimse noter olarak görmesin. Bu gündem maddesi ile ilgili en son sözü ben alacağımı söyledim. Kimseye de söz vermiyorum ve oylamaya geçiyorum" diye konuştu.

GENÇ: "HADDİNİ BİL"

Ardından Çakır'ın konuşmalarına cevap vermek isteyen Genç'e "Cevap hakkı vermiyorum" diyerek gündem maddesini oylamaya sundu. Bu esnada Genç ile Çakır arasında tartışma çıktı. Genç, Meclis Başkanı Çakır'a "Burası cihat bildirme yeri değil, haddini bil" diyerek tepki gösterdi. Tartışmaya Canik Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mustafa Erbay da katıldı.

Tartışmalar sırasında madde oylamaya sunuldu. Komisyondan gelen ve Canik Belediyesi'nin taleplerini reddeden rapor, oy çokluğuyla kabul edildi. Böylelikle Canik Belediyesi'nin talepleri meclise takıldı.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sivil polislerin görev alması dikkat çekti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turan Çakır Osman Genç Samsun Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title