Haberler

Mecliste 11 Nisan Krizi

Güncelleme:

Viranşehir Belediye Başkanı Cin, 11 Nisan'ın yeriyle ilgili kendisinin oy kullandığı yönündeki haberler sebebiyle meclis başkanlığına tepki gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının birinci birleşimini gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü'ndeki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturuma Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, Gazete İpekyol'un manşete taşıdığı 11 Nisan Stadı'nın yeriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 Nisan Meydan Projesi ile ilgili kendisinin bilgisinin olmadığını kaydeden Cin, 'evet' demedikleri bir karara meclis tutanağında 'evet' denilmiş gibi gösterildiğini söyledi ve sorumluluğun meclis başkanlığında olduğunu belirtti.

CİN: BÜYÜKŞEHİR BİZE BİR KURUŞ ÖDEMEDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden alacaklı olduklarını vurgulayan Cin, bu konuda kendilerine bir taahhüt verilmesini istedi. Cin, "Özellikle meclisin çalışmalarına ilişkin bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum. Bu son önergeler de aslında daha onaylanmadan, gündem daha onaylanmadan arkadaşlar vermişlerdi. Bireylerin siyasi duruşları hiç önemli değil ama bir meclis üyesinin önerge verdiği halde konunun gündeme alınmaması tartışılır bir duruma sebebiyet veriyor. Biraz önce de bu yaşandı. Olmaması çok daha yararlı olurdu. Önergelerin sahipleri de söz alabilirlerdi. Bu hususa dikkat çekmek istiyorum. Birkaç husus daha var. Bu yüce meclisin almış olduğu bir karar vardı. İlçe belediyelerine 6 aylık sorumluluk yüklenildi ama aynı meclisin büyükşehir belediyesinden ilçe belediyelerinin haklarını alması için herhangi bir çalışması yok. Her belediye meclisi üyesini verdikleri imzalara sahip çıkması için göreve davet ediyoruz. Diğer belediyelere para gönderildi mi, bilemiyorum ama bizim şu anda büyükşehir belediyesinden alacağımız var. Ve bu alacağı bize, bu meclis yükledi. Ancak şimdiye kadar bir kuruş almadık. Eğer verilmeyecekse, verilmeyeceğine dair yazı, eğer verilecekse de verileceğine dair bir işaret almak istiyorum. Biliyorsunuz şu anda bütün belediyeler ekonomik olarak sıkıntı yaşamaktalar. Diğer belediyeleri bilmiyorum ama bizim belediyemizin ekonomiye ihtiyacı var. Yaptığımız işin karşılığında paramızı istiyoruz. Meclisi bu yönde duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

'KAMUOYUNUN BİLMESİNDE YARAR VAR'

Büyükşehir belediyesinin 11 Nisan'la ilgili kararına değinen Cin, alınan kararların Urfa kamuoyunun bilmesinde yarar olduğunu söyledi. Cin, şunları kaydetti: "Yine burada bazı kararlar alıyoruz. Bazı kararlara evet diyoruz. Bazı kararlara da evet demiyoruz. Bu ister aynı grubun içerisinde meclis üyeleri olsun, farklı gruplarda olursa olsun. Kararlar vicdanidir. İkna edilirse evet denilir, kabul edilmezse ret edilir ve reddin de gerekçesi yazılır. Aslında ilk toplantılardan itibaren böyle bir söylemin sahibi olduk ama ne yazık ki, bu kadar süre geçmesine rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Dün veya önceki gün Urfa'nın yerel gazetelerinde 11 Nisan'la ilgili olarak 'oy birliğiyle alınan kararlar olarak' geçiyor. Basın dayanağını nereden alıyor? Onu bilemiyorum. Ama bu şu anda meclisi yöneten arkadaşın sorumluluk alanına giriyor. Eğer evet demediğimiz bir karara evet demiş gibi görünüp ve bu basınla paylaşılıyorsa yine herkesi bir yönüyle sorumluluğa davet ediyorum. Bunda bir yanlışlık var. Yine geçen ay böyle bir kararımız vardı arazi satışıyla ilgili. O arazinin o şekilde satılmamasını istiyorduk ama çoğunluk 'o şekilde satalım' dedi. Ona da saygı duyuyorum. Satılmama gerekçesini de ifade etmiştik. Eğer büyükşehir para kazanmak istiyorsa önce imar uygulaması olsun. Sonra o araziyi satsın demiştik. Ama en azından böylesi kararlarda ne önerdiğimiz ve ne karar aldığımızı Urfa kamuoyunun bilmesinde yarar var. Yine 11 Nisan'la ilgili aynı şeye dönüyorum. Eğer 11 Nisan'da bir çalışma olacaksa tabi ki, belediye meclisi bilgilendirilir bir ortak karar da alınabilir. Ama bir ortaklaşma yoksa hatta benim bulunmadığım, hatta grup başkanlarımın da olmadığı, yine imar komisyonundaki arkadaşımızın imzasının olmadığı bir kararı belediyenin de bu kararın arkasında durduğu yönündeki bir açıklama veya bir yazının Urfa kamuoyuyla paylaşılmasını doğru bulmuyor ve eleştiriyorum. Ve sizi bu konuda göreve davet ediyorum."

Cin'in, bu konuşmaları üzerine her ay olduğu gibi yine gizli görüşme yapmak için toplantı basına kapalı olarak devam etti.

AĞUSTOS AYINDA GİZLİ GÖRÜŞMEYLE GEÇMİŞTİ

Saadet Partisi Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer ve TMMOB İl Koordinatörü Ruken Okyay Çiçek'in İdare Mahkemesi'ne başvurması üzerine inceleme yapan bilirkişi, büyükşehir belediyesinin 11 Nisan Meydan Projesi'ne 'kamu yararı ilkesine aykırı' yönündeki raporuna istinaden yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Konu kamuoyundan gizli bir şekilde yeniden ağustos ayında meclise taşınmış, ticari alanlarla birlikte proje onaylanmıştı. Basına kapalı yapılan oturumda iddiaya göre, DBP meclis üyelerinin de desteğiyle 11 Nisan'a ticari alan yapılması kabul edilmişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Emrullah Cin Viranşehir Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title