Haberler

Meclisspor-Şırnak Karması Dostluk Maçı

AK Partili eski ve mevcut milletvekillerinden oluşan 18 kişilik Meclisspor, Şırnak karmasıyla Silopi ilçesinde dostluk maçı yaptı.

Bölgede sağlanan huzurun ardından kardeşlik ve dostluğun pekişmesi adına AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın başkanlığında ilçeye gelen milletvekili heyeti, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, vali yardımcıları Turan Bedirhanoğlu, Ali Arıkan, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından karşılandı.

AK Parti heyeti, maçın oynanacağı Silopi İlçe Şehir Stadyumu'na geçti.

Saadettin Aydın, maç öncesi yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi adına Meclisspor olarak kentte geldiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bu güzel birliktelikleri yaşatmak adına kanın ve gözyaşının olmadığı, kardeşliğin yerleştiği ve baki kaldığı bu kadim topraklarda, bunun anısına bugün Meclisspor olarak Şırnak'taki kardeşlerimiz ile bir futbol maçı organize ettik. Seyirciler oldukça yoğun ilgi gösteriyorlar, hava alanından buraya gelinceye kadar halkın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Ben buradan Şırnak halkına çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen bütün Şırnaklı hemşehrilerime canı gönülden çok teşekkür ediyorum."

"Biz et ve tırnak gibiyiz"

Şırnak Valisi Su da ilçeden böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eski ve mevcut milletvekillerinden oluşan Meclisspor ile Şırnak il ve ilçelerinden oluşan karma takım arasında dostluk maçı yapılacağını anımsatan Su, "Biz et ve tırnak gibiyiz. Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkez olan hepimiz biriz, beraberiz, aynı ideallere sahibiz. İnşallah bu dostluk maçı güzel bir maç olacak hem de ilimizin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Silopi Kaymakamı Konak ise organizasyonun ilçelerinde yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Bugün bu organizasyonun temelinde futbol müsabakası olacak, kardeşliğin kazanacağına inanıyoruz." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak'ın çok zor günlerden geçtiğini ve o günleri geride bırakmak adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. Ağralı, dostluk maçıyla Şırnak'ın tüm güzelliklerini yansıtmak için ilçede olduklarını kaydetti.

Organizasyona vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Maçı izlemek için stadyuma gelen vatandaşlardan Hüsnü Tosun, milletvekillerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mehmet Eren ise milletvekillerinin halkla iç içe olmasının güzel bir şey olduğunu belirterek "Kardeşliğimizin birleşmesi için çok güzel bir etkinlik. Biz kardeşiz burada Türk-Kürt kardeştir, Arap kardeştir, Lazı Çerkez'i hepimiz biriz. Burada din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz, biz kardeşlikten yanayız, biz Türkiye'den yanayız." diye konuştu.

"Bu yol kardeşlik yolu, tek sevdamız Türkiye" pankartı

Konuşmaların ardından hazırlıklarını tamamlayan takımlar, "Bu yol kardeşlik yolu, tek sevdamız Türkiye" pankartıyla sahaya çıktı.

Vali Su'nun başlama vuruşuyla başlayan karşılaşmayı Meclisspor 2-1 kazandı.

Maçtan sonra her iki takıma da sembolik kupa ve madalya verildi.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Şırnak Silopi Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title