Haberler

Yeni Vekiller Ne Zaman Yemin Edecek?

Güncelleme:

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, yeni milletvekillerinin kayıt işlemlerinin yapılacağı TBMM Şeref Holü'nde "kayıt süreci ve sonrasındaki işlemler ile TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimleri" hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Neziroğlu, TBMM İdari Teşkilatı olarak 25. Dönem için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyip, "YSK Başkanı, 'sonuçların açıklanması 11-12 gün sürer' dedi. Dolayısıyla biz, 19-20 Haziran gibi ant içme töreninin gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.

KAMPÜSÜN 3 DIŞ KAPISINDA KARŞILANACAKLAR

Son kontrollerini yaptıklarını ve bugünden itibaren de milletvekillerini beklediklerini belirten Neziroğlu, görevlilerin, il seçim kurulundan mazbatasını alarak Meclis'e gelen milletvekilini kampüsün üç dış kapısında karşılayacağını söyledi. Neziroğlu, milletvekillerinin kaydın yapılacağı şeref holünde de çiçek ve çikolata ile karşılanacağını kaydetti.

Neziroğlu, daha sonra milletvekillerinin mazbatalarının teslim alınacağını ifade ederek, "Milletvekillerinin doldurması gereken formları biz daha önce valiliklere göndermiştik, milletvekilleri o formları burada teslim edecek. Eğer eksiklikler varsa onlar tamamlanacak. Daha sonra milletvekillerinin Genel Kurul'daki oylama ve yoklama için parmak izleri alınacak, banka hesabı açılacak, araç kartları için bilgiler alınacak. Milletvekili rozeti de alabilecek" dedi.

KOALİSYON OLURSA...

"Koalisyon olursa Başbakan ve Başbakan Yardımcısı için iki ayrı oda tahsis edilecek mi, yoksa farklı bir durum mu olur?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunlar tabi Başkanlık Divanı'nın karar vereceği şeyler. Biz idari teşkilat olarak öncelikle bu karşılamayı en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağız. Daha sonra da ant içme töreni olacak. YSK Başkanı, 'sonuçların açıklanması 11-12 gün sürer' dedi. Dolayısıyla biz, 19-20 Haziran gibi ant içme töreninin gerçekleşmesini bekliyoruz. En yaşlı üyenin başkanlığında, en genç iki Katip Üyenin kürsüde olacağı bir tören olacak. Ant içme töreni tamamlandıktan sonra, Meclis Başkanının seçim süreci başlayacak. Anayasa ve İçtüzük gereği, ant içme günü dahil 5 günlük bir adaylık, bu süreç dolduktan sonra da 5 günlük seçim süreci olacak.

Bu seçim sürecine Danışma Kurulu'nun önerisi üzerine Genel Kurul karar veriyor. Başkanlık seçimi 4 tur olacak, '4 turun ilk iki turu hangi gün olacak, hepsi tek gün mü olacak?...' Bunlara karar verildikten sonra süreç tamamlanacak. İlk iki turda üçte iki, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak, dördüncü tura ise üçüncü turda en fazla oyu alan iki aday kalıyor. Bu turda en fazla oyu alan aday, Meclis Başkanı seçilmiş oluyor. Meclis Başkanı seçildikten sonra da yine Danışma Kurulu toplantısı yapılacak ve Başkanlık Divanı'nın üye sayısı belirlenecek. Başkanlık Divanı'nın üyeleri genelde 16-17 civarında oluyor. Başkanvekilleri, katip üyeler, idare amirlerinin dağılımı belirlenecek. Bunların partilere göre dağılımları kararlaştırılacak."

İrfan Neziroğlu, Danışma Kurulu'nda ayrıca komisyonların kaç milletvekilinden oluşacağına ve hangi partiye kaç üyelik düştüğüne karar verileceğini belirtti.

"En yaşlı üye ile en genç üyelerin isimlerinin belli olup olmadığının" sorulması üzerine Neziroğlu, "Birtakım isimler dolaşıyor ama biz YSK'dan istediğimiz kesin liste geldikten sonra bunu resmen belirliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İrfan Neziroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title