Haberler

Meclis Üyesi Salur, AK Parti'den İstifa Etti

Antalya'da Ak Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Salur ile Finike Belediye Meclisi'nin Ak Partili üyeleri Cengiz Tuna ve Ali Yeşiloğlu, partilerinden istifa etti.

Antalya'da Ak Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Salur ile Finike Belediye Meclisi'nin Ak Partili üyeleri Cengiz Tuna ve Ali Yeşiloğlu, partilerinden istifa etti. İstifacılar, siyasete bağımsız devam edeceklerini ilan etti. Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Salur ile Cengiz Tuna ve Ali Yeşiloğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında kendilerini istifaya götüren süreci anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Finike'de koordinatör olarak Ak Parti eski İlçe Başkanı Necati Bahçeçi'yi atamasının kendileri için kabul edilmez olduğunu aktaran Salur, "Finike Belediye Başkan adayımız Nail Dülgeroğlu'nu kabul edemediği için ilçe başkanlığından istifa eden Bahçeci'nin koordinatörlüğünü de bizim kabul etmemiz düşünülemezdi" diye konuştu. Bahçeci'nin görevden ayrılmasının yanı sıra Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'na destek verdiğini iddia eden Mehmet Salur, "Bizden Bahçeci'nin ihanetini kabul etmemiz bekleniyor, bunu kabul edemeyiz" dedi. DERDİMİZİ HERKESE ANLATTIK

Salur, Bahçeci'ye ilişkin itirazlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'le de paylaştıklarını söyledi. Türel'in bu atamayı İl Başkanı Mustafa Köse'nin talebi doğrultusunda yaptığını, yeniden değerlendireceğini söylediğini aktaran Mehmet Salur, "Ama bunları konuştuğumuz günün akşamına Necati Bahçeci'nin resmi yazısıyla karşılaştık" dedi. Aynı itirazları telefonda İl Başkanı Köse'yle de paylaştıklarını belirten Salur, fakat il başkanının Necati Bahçeci isminde ısrarcı olduğunu aktardı. Salur, Bahçeci'ye tepkinin kendileriyle sınırlı kalmadığını, 40 kişiden oluşan Finike ilçe yönetiminde sadece 5 kişinin Bahçeci isminin arkasında durduğunu savundu. BAĞIMSIZ KALACAK

Finike'de 15 yıl Demokrat Parti'den Turunçova Belde Belediye Başkanlığı da yapan Mehmet Salur, kendisiyle birlikte partiden istifa eden isimlerle birlikte siyasete bundan sonra bağımsız devam edeceklerini kaydetti.

İHANETİN İÇİNDE OLANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İstifacılardan Cengiz Tuna ise seçim sürecinde Ak Parti aleyhine çalışan isimlerin bugün kritik noktalara atandığını söyledi. Son olarak MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Hüseyin Özbek'in koordinatör yardımcısı olarak atandığını belirten Tuna, "Bu isim Ak Parti'den Yeşilyurt belediye başkanıydı. 'Ak Parti benim beldemi kapattı' dedi MHP'yle çalıştı, meclis üyesi oldu. Ak Parti Finike'de seçim kaybetti ama ihanetin içinde olan isimler Finike'de hep bir yerlere atandı" diye konuştu. ARİTMETİK ŞAŞTI

Antalya'da 30 Mart seçimleri henüz üçüncü ayını doldurmadan meclis aritmetiği alt üst oldu. Antalya'da ilk meclis üyesi transferi Aksu'da başladı. CHP'li Özay Karabulut partisinden istifa ederek Ak Parti'ye katıldı. Onun ardından Konyaaltı'nda CHP'li Belediye Meclis Üyesi Lokman Atasoy, kişisel işleri nedeniyle meclis üyeliği görevinden istifa etti, yerine CHP'nin yedek sırasından bir isim meclise girdi. Bu arada Ak Parti Aksu'da bir transfere daha imza attı ve BBP'li meclis üyesi Mehmet Sapmaz'ı saflarına kattı. Ardından Ak Parti, CHP'li Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun'a törenle Ak Parti rozeti taktı. Büyükşehir'de muhalefetin 53 sandalyesine karşılık 50 üyeyle azınlıkta bulunan Ak Parti, bu transferin ardından ikinci hamlesini MHP kanadından yaptı. MHP'li Halil Karataş, siyasete Ak Parti'de devam etme kararı alırken üçüncü transfer yine MHP'den Hüseyin Özbek'le yapıldı. Böylece sandalye dağılımın tersine çevirerek 53'e karşı 50'yle öne geçen Ak Parti, bu kez Salur'un istifasıyla kan kaybı yaşadı. Son istifayla birlikte mecliste Ak Parti 52 üyeyle çoğunluğu elinde bulundururken CHP ve MHP'li muhalefet cephesi bağımsız üye Salur'la birlikte 51 oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Salur Ak Parti Antalya Finike Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title