Haberler

Meclis'te Yüce Divan Oylaması

Güncelleme:

Eski İçişleri Bakanı Güler'in Yüce Divan'a sevki kabul edilmedi.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 513 milletvekili katıldı. Oylamada, 241 kabul, 258 ret oyu çıkarken, 6 milletvekili çekimser kaldı, 4 oy  boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Güler'in Yüce Divan'a sevi reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 6 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.

Oylamaya Güler'in yanı sıra haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer eski Bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış katılırken, annesinin vefatı nedeniyle Genel Kurul'a gelmeyen Çağlayan oy kullanmadı.

Oylamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, söz alarak Yüce Divan'a sevk önergelerinin kabulü için gerekli olan 276 oyun çıkmadığını, ancak bu sonucun Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nun da kabul edildiği anlamına gelmediğini savundular.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da "Benim önümde okunan metin, geçmişteki örneklerden hareket edilerek yazılmış bir metin. Bunları zihin dünyamızdan uydurmadık. Teamül böyle olduğu için buralara böyle şeyler yazılıyor. Eski uygulamalar ne ise cümle buraya bire bir yazılıyor" diye konuştu.

Hamzaçebi'nin usul tartışması açılmasını talep etmesi üzerine Bahçekapılı, kelimelerin yerlerine değiştirmenin anlamı değiştirmediğini belirtti. İtirazların sürmesi üzerine de Bahçekapılı, usul tartışması açtı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title