Haberler

Meclis'te 'Silah Çekildi' Polemiği

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği iddia edildi. Kılıç, iddiaları kesin bir dille Meclis'te söz alarak yalanladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği, ceketini açarak silahını CHP'li vekillere gösterildiği iddia edildi. Konuyla ilgili HDP'den Pervin Buldan konuyu meclis gündemine taşıyarak Bakan Kılıç'ın bir açıklama yapmasını istedi. Söz alan Bakan Kılıç, "Benim hiç bir şart altında silah taşıma gibi bir durumum olmayacağını dile getirmek istiyorum. Bu iftiradır" dedi.

"ŞEREFSİZ" HAKARETİ

TBMM'deki tartışma şöyle başladı. Adalet Bakanlığı'na atanan Kenan İpek'in oylaması sırasında kavga çıktı. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Adalet Bakanı İpek yemin ederken "Adaletin nerede şerefsiz" diye bağırdı.

'SİLAHINA DAVRANDI' İDDİASI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürdü. Bu gelişme üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın oturuma ara verdi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

Suriye ve Irak tezkerelerinin görüşmeleri öncesinde HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Genel Kurul'da yerinden söz alarak Bakan Kılıç'ın hakkındaki iddiaya cevap vermesini talep etti.

"SAYIN BAKAN CEP TELEFONUNU BELİNDE TAŞIYOR"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP'den Sayın Özgür Özel de diğer arkadaşlar da şahit ki Sayın Bakan, cep telefonunu belinde taşıyor. Sayın Bakan gelirken cep telefonunu eline aldı ve buradaki arkadaşlar da gördü. Sayın Bakan'ın silah taşımadığını da ve bir bakanın Meclis Genel Kurulu'na bir silahla girmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz, Sayın Bakan da bu konunun bilincinde. Bu konuda üzücü olan şey şudur: Bu haberin bir takım internet sitelerine hemen bir şekilde havale edilmesi ve haber yapılması üzücüdür. Sayın Bakan da bu konuda hukuki işlem yapacağını açıklamıştır" dedi.

"ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM, BU BİR İFTİRADIR"

Hakkındaki iddiaya yerinden söz alarak cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı AKif Çağatay Kılıç ise, "Görüşmeler esnasında bir gerginlik ortamı içerisinde cereyan eden olay esnasında benim silah taşıdığım ve benim de bunu bir şekilde gösterdiğim iddia edilmiş. Konu bana intikal ettikten sonra biraz evvel gazetecilere gerekli açıklamaları yaptım" diye konuştu.

Bakan Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ayrıca hem AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay Vural Bey ile de görüştüm. Bu noktada benim hiçbir zaman, hiçbir şart altında, her ne olursa olsun, TBMM çatısı altında silah taşımak gibi bir durumun olamayacağını, şahsımın bu tip bir olayı asla ve asla tasvip etmeyeceğini dile getirmek istiyorum. Bu noktada benimle ilgili bu tip bir iddianın ve üzülerek belirtmek istiyorum ki bu bir iftiradır. Ben aynı zamanda bir milletvekiliyim, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesiyim, asla ve asla böyle bir hareketi yapmayacağımı beni tanıyan tüm insanlar bilir. Ayrıca internet sitesinde iddiaya konu olan kişi de Samsun Milletvekili Sayın Hayati Tekin Bey de bir açıklama yapmıştır, bunun asla doğru olmadığını belirtmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum."

"TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

"Altını çizerek söylüyorum, asla böyle bir şey olmamıştır" diyen Kılıç, "Hiçbir şart altında böyle bir şeyin olamayacağını tekrar dile getirmek istiyorum. Meclisimizin çalışmaları içerisinde gerginlikler olabilir, tansiyon yükselebilir. Bu esnada birbirimize karşı sesimizi yükselttiğimiz, farklı anlamdaki sözler sarf ettiğimiz olabilir ancak iddia edilen olay tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir şekilde olamaz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu hatırlatan Kılıç, "Gençlerimize herhangi bir şekilde silah ile sorunlarını, konuşmalarını veya bir çözümü bulmaları noktasında böyle bir şeyi kullanmaları noktasında böyle bir örneği asla ve asla tasvip edemem. Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir, zaman zaman görüşlerimizden dolayı birbirimize karşı sert sözler söyleyebiliriz ancak CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri de bu noktada itibar eder" dedi.

CHP'Lİ TEKİN: GÖZÜMDEN VURSA İNANMAM

Tartışmayı başlatan sözlere imza atan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, Bakan Çağatay Kılıç'ın silah tektiği iddiasına "Bakan yeğenim gibidir, gözümden vursa inanmam" dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK

Genel Kurul açılır açılmaz CHP adına söz alan Özgür Özel, CHP'li Hayati Tekin tarafından kullanılan "şerefsiz" sözünün tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Sadece CHP değil hiçbir parti mensubunun TBMM'de böyle kelimeler kullanmasını tasvip etmediklerini belirten Özel, "Sayın bakan çok incinmiştir. Biz de bu sözü tasvip etmiyoruz. Tutanaklardan çıkarılmasını rica ediyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Hayati Tekin Özgür Özel Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (15)

GeceKuşu:

İlkokul çocuğuna yakışmayacak hakaret ve küfürler Bizleri yönetecek(!) Meclisin içinde...yazıklar olsun..

29
0
yanıtYanıtla
qwqerwerwer:

bi iftira atmadıkları kaldı mk

9
11
yanıtYanıtla
raci:

Erbaa 24 saat burda ve her haberin altina ayni seyleri yaziyor..ne muslumanlikla nede vatanla alakasi yok.tek savasi cebinin dolmasi bunu anlamamak icin aptal olmak gerek..herkes kotu tek iyi kendisi..ben 30 yasindayim hic oy kullanmadim cunki siyasetcilere inanmiyorum fakat bu secimde Erbaa arkadasin hatrina gidip Chp ye oy verecem bu kadar kotuledigine gore Chp kesin iyidir.meyve veren agac taslanir hesabi

3
3
yanıtYanıtla
ferdi:

bakana bak bakana, kimin çapulcu olduğu ortaya çıkıyor. silah korkakların kullandığı şeydir

3
3
yanıtYanıtla
okn:

chp demek kargaşa demek yalan demek iftira demek çamur demek yapmak yok bozmak var hiç unutmam üniversite okurken belediyenin bize verdiği bursları anayasa götürüp bütün belediyelerin öğrencilere verdiği bursu kestirmişti chp bu demek sadece bozar yapmaz 90 yılda bu ülkeye yaptığı tek doğru bir iş gösterin alnınızdan öpecem. . . . . .

2
2
yanıtYanıtla
vatan:

çektiyse helal olsun hemşerime silah karadenizlilerin rozetidir

0
3
yanıtYanıtla
Gurbetci43Mobil-IOS:

Hepinizin Allah belasini versin 60/70 tane askerim polisim olmus sizler koltuk sevdasindasjniz

2
0
yanıtYanıtla
SAMSUNLU:

SAMSUNLULARI KIZDIRMAYIN. . . YOKSA BİR ANDA ADANALI GİBİ OLUR. . . BUNUDA BİLİN

1
1
yanıtYanıtla
DüşünürMobil-ANDROID:

bi bu eksikti oda oldugu sonunda

1
0
yanıtYanıtla
BoşverMobil-ANDROID:

millet can derdinde bunlar hâlâ makam mevki derdinde anlamadım

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title