Haberler

Meclis'te Polise Operasyon Tartışmasında Pensilvanya Atışması Yaşandı

Güncelleme:

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP arasındaki "polise operasyon" tartışmasında, "Grubun yarısı Pensilvanya'ya gitti."Dilsiz şeytan" gibi ifadelerle atışma yaşandı.

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP arasındaki "polise operasyon" tartışmasında; "Amerika'ya gidip elini öpmüş mü?", "Grubun yarısı Pensilvanya'ya gitti", "Dilsiz şeytan değilim", "Dilli misin?" şeklinde atışması yaşandı.

CHP'Lİ VEKİLDEN "OPERASYON" AÇIKLAMASI

Genel Kurul'da CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, "Bu operasyon öyle bir operasyon ki bundan önceki operasyonların çöktüğünü gösteren yeni bir operasyon ama bu çöken operasyonların savcısıyla bu operasyonun savcısı gene aynı, Sayın Başbakan" sözlerinin ardından CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tutanaklara şu konuşmalar yansıdı:

"YAPMA BE!"

TANJU ÖZCAN: Şimdi bu soruşturmayı yürüttürdükleri polisleri ve amirlerini yaka paça, kelepçeli şekilde alıyor.

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Kim alıyor?

TANJU ÖZCAN (Devamla) - Başbakan alıyor, Başbakanın talimatıyla oluyor bunlar.

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Yapma be!

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi oradan ya!

TANJU ÖZCAN (Devamla) - Anlatmaya çalıştık ama Sayın Başbakan çıktı, dedi ki: "Hayır, Ergenekon diye bir terör örgütü var, sonuna kadar üzerine gideceğiz. Ben de bunu savcısıyım."

"AMERİKA'YA GİDİP ELİNİ ÖPMÜŞ MÜ?"

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Sor, sor, "Amerika'ya gidip elini öpmüş mü?" diye sor. Şimdi bağırıyor orada.

TANJU ÖZCAN (Devamla) - Gene savcılığını üstlendiğiniz ve bu soruşturmaları yaptırttığınız, bugün yaka paça gözaltına aldırttığınız polis ve amirlere, o davalarda, terörle mücadele edenlere karşı

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Ama şimdi siz kol kola girdiniz.

TANJU ÖZCAN (Devamla) - ...teröristleri tanık olarak dinletiniz, bunları mahkûm ettirdiniz. Şimdi, bu adamları siz düne kadar kullandınız, bunu söylüyorsunuz, itiraf ediyorsunuz, "Ergenekon ve Balyoz hikâyeydi, büyük bir aldatmacaydı." diyorsunuz. Şimdi peki ne oldu da bu aldatmacayı birlikte hayata geçirdiğiniz polisleri ve amirleri kullanım süreleri dolduğu için mi bugün yaka paça gözaltına alıyorsunuz, yoksa bunların yaptığı son soruşturmanın ucu sizlere dokundu diye mi?

AHMET AYDIN (Devamla) - "dönemin Başbakanı" diye başka bir şekilde devirmenin yollarını arayacaksanız. Görevi, emiri üstlerinizden değil, Pensilvanya'dan, başka bir yerden alacaksanız

"GRUBUN YARISI PENSİLVANYA'YA GİTTİ"

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Sizinkiler de alıyor görevi, grubun yarısı Pensilvanya'ya gitti.

AHMET AYDIN (Devamla) - kusura bakmayın, milletin iradesini bu yolla gasp etmeye çalışacaksanız bu da bir darbedir, hukuk içerisinde bunu yapanların da hesabı sorulacaktır, sorulması da lazımdır. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

"TUR DÜZENLEDİNİZ, TUR"

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Tur düzenlediniz, tur.

AHMET AYDIN (Devamla) - Evet, dün nasıl ki darbelere karşı durdursak bugün de darbelerin karşısındayız ama CHP zihniyeti

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

AHMET AYDIN (Devamla) - nasıl ki darbeden yana tavır takındıysa, CHP zihniyeti bugün de darbeden yana tavır takındı diyor.

"DİLLİ MİSİN?"

TANJU ÖZCAN (Bolu) - Arkadaşlar ama şunu da söyleyeyim, hani sizin hatipleriniz sık sık dile getiriyor "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." diye. Ben dilsiz şeytan değilim.

ÜNAL KACIR (İstanbul) - Dilli misin?

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Tanju Özcan Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

MALATYALI:

EMNİYETTE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK VE KAPSAMLI TEMİZLİĞİ YAPILIYOR! VAYY İKİ GÖZZÜM TAYYİP SENİN ELİN AYAĞIN OLAM...

9
12
yanıtYanıtla
m ali:

adamlar kendi iradeleriyle bir aday çıkaramadılar ya kuyruk acısı var başkalarının güdümünde olmak gibi

2
1
yanıtYanıtla
abdullah ademoğlu:

aday çıkarıp,çıkarmamak önemli değil beyler lütfen düşünün dün başka bu gün başkaysa arkada bir şey vardır.en azından rüşvetçi,yolsuzluk,yalancı,iftiracı olmasın,babasının tarlası değil herkes eşitse nerede hukuk,çoook yazık şahsi menfaata dönüştü memleket yok.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title