Haberler

Meclis'te "Dokunulmazlık" Kavgası! Görüşmeler Yarıda Kaldı

Güncelleme:

Dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıkması nedeniyle görüşmeler pazartesi gününe ertelendi.

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıkması ve kavganın büyümesi üzerine toplantıya pazartesi gününe kadar ara verildi.

VEKİLLER MASALARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Görüşmelerde milletvekilleri yumruk ve tekmelerle birbirlerine saldırdı. Bazı vekillerin masaya çıktığı görüldü. Yumruklaşmanın yaşandığı kavgada kadın milletvekilleri arada kaldı.



YARALANAN MİLLETVEKİLLERİ VAR

Komisyonunda AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavgada 5 milletvekili yaralandı. Yaralanan milletvekillerinin Ak Parti'den Yusuf Başer, Mehmet Demir, Ali İhsan Yavuz ve HDP'den Erdal Ataş, Feleknas Uca olduğu öğrenildi. Milletvekillerinin hastaneye gittiği belirtildi.

EKRAN BİLE KIRILDI

Yumruklu kavga sırasında salonda bulunan ve 'Anayasa Komisyonu' yazılı ekran da kırıldı.

TOPLANTI BAŞLAR BAŞLAMAZ TARTIŞMA

TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere saat 11.00'da toplandı. Ancak toplantı daha başlar başlamaz tartışma çıktı.

USUL TARTIŞMASI YAŞANDI

AK Parti ve HDP'li milletvekillerinin çoğunlukta olduğu komisyon toplantı salonunda bazı milletvekilleri ayakta kaldı. Bunun üzerine HDP Milletvekilleri toplantının daha geniş bir salonda yapılması ve kameramanların da toplantıyı sonuna kadar izlemesi için usul tartışması başlatılmasını istedi. Bazı milletvekilleri de toplantının Genel Kurul Salonunda yapılmasını önerdi.

KAMERAMANLAR DIŞARI ÇIKARTILDI

Bu sırada AK Parti ve HDP milletvekillerinin sözlü olarak birbirlerine sataştığı duyuldu. HDP'li Garo Paylan ile bazı HDP'li kadın milletvekilleri ve AK Partili Milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının istenmesi üzerine tartışmanın şiddeti arttı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının ardından usul tartışması devam etti.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, basının izlemediği, danışmanların katılmadığı tek komisyon toplantısı olmadığını söyledi. Bunun üzerine Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, daha önce danışmanların toplantıya alınmayacağının söylendiğini anımsattı. Sırrı Süreyya Önder ise "Burada Zenon paradoksu yaşanıyor. 100 oturma yeri varsa 120 milletvekili ayakta. Oturan danışman var mı, yok. Metrobüs gibi ayaktayız" dedi.

İKİNCİ OTURUM DA KAVGA İLE BAŞLADI

Danışmanlar ve basın çıkarıldıktan sonra toplantı başlayabildi. İlk olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Komisyonu'nda Anayasa'nın 83. maddesine ek madde konularak dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Partilerin üyelerinin konuşmalarının ardından toplantıya 17.00'da ara verildi. Görüşmelerin ikinci oturumu da yine sabah olduğu gibi kavga ile başladı. Bu sefer oldukça şiddetli geçen kavga yüzünden oturum pazartesi günüe kadar ertelendi.






Kaynak: Haberler.com / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (151)

CCCtürk:

ülkeyi 14 yıldır yöneten faşist akp işbirlikçisi mhp ülkeyi bölmüştür kürt milet vekileri hakikatleri konuştukça saldıran bu ırkçuılar asıl hayin bölücü sizlersiniz

26
54
yanıtYanıtla
halka hesap vereceksin hdpkk:

Tabi tutuştular dokunulmazlık kalkacak halka hesap vercekler ya. Hem benim vergimle maaş alacaksınız hemde bu vatana ihanet edeceksiniz, askerimize polisimize çakal diyeceksiniz. İnsanlarımızı öldüren pkk yı savunacaksınız öylemi. Çok şükür geçte olsa hesap sorulacak hayinlerden

42
16
yanıtYanıtla
Can:

Korkak nedeen hirsizlik yapan ihaleciler isidciler katil bogazina Kadar yolsuzluga bulasmis akp yargilanmiyor bu vatana ihanet degil mi

yanıt9
yanıt11
MÜSLÜMAN KÜRT:

Mecliste Terörist istemiyoruz açık ve net.

12
23
yanıtYanıtla
kürt genci:

müslüman kürmüş ulan sen önce insan ol insan tıro müslümanım diyorsun gidip senin kardeşinin yatak odasına girdiler aynaya kalp çizdiler sede hasiyet varsa kendine ne dersen de ama kürt deme çünkü gerçek kürt şerefli namuslu hasiyetlidir vede gerçek müslümandır anladın mı?

yanıt10
yanıt0
TÜRK:

hdpkklı vekiller dokunulmazlıklarımızı kaldırın diye atıp tutuyordu iş ciddiye binince paçaları tutuştu. . korkununecele faydası yok. . . . .

9
24
yanıtYanıtla
adam:

Yargi, yasama yürütmeyi ele geciren AKP dokunulmazliklari kaldirma tuzagi ile Mecliste cogunlugu elde edip, muhalefeti iyice susturacak ve darbe böylece son noktasini bulacak. AKPnin bilinen kirli oyunlari bunlar.

11
21
yanıtYanıtla
adam:

Ben kimseye hizmet etmiyorum, ben ADALET istiyorum. Ya hepsinin dokunulmazligi kalkar yada AKP bunu kullanarak Mecliste cogunlugu ele gecirir. AKP cokmu temiz yani? Herkesi vatan haini, bölücü ilan edeceginize kapinizin önündeki pisligi temizleyin önce derim.

yanıt2
yanıt2
KİNG:

59 CESUR YÜREK ASLANLARIM BENİM GENE SEÇİM OLSUN GENE OYUM SİZE. RESMEN AKP YE KÖK SÖKTÜRÜYORLAR HELAL OLSUN VALLA 1OOO KERE

22
8
yanıtYanıtla
KAlksın dokunulmazlıklar:

Teröristlerin yandaşları ve terörist halklar er yada geç cezaasını bulacak . Kaldırın şunların dokunulmazlıklarını. Irkçı faşistlerin hesabını kesin meclisten atın. PÖH JÖH sahada sizde mecliste bitirin şu TÜRKİYE ve DİN düşmanlarını. Pis faşistler kandan korkudan ve terörden beslenip insan hakları diye zırlayan ülkemin her yanında kahpece bombalar patlatan mayınlar döşeyen şeref yoksunlarının Allah belasını versin. . . Gelip insan hakları diye zırlamayın lan yobaz faşistler.

23
6
yanıtYanıtla
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title