Haberler

Meclis'te 'Che' Tişörtü Giymek İsteyen Devrimci Liselilere, Polis Engeli

Güncelleme:

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'ya yönelik 'katil kişilik, eşkıya, gerilla' sözlerine yönelik TBMM'de 'Devrimci Liseliler' grubuyla basın açıklaması yapmak isteyen TBMM Katip Üyesi CHP'li Ali Haydar Hakverdi'ye polisler engel oldu. Che tişörtü giymek isteyen öğrencilerle polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

POLİS: KÜLLİYE DIŞINDA YAPIN

TBMM Katip Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 'Devrimci Liseliler' grubu üyeleriyle Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'ya yönelik, "Che Guevara 39 yaşında öldürülen, kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı" sözlerini eleştirmek amacıyla basın toplantısı yapmak istedi. Meclis Ana Binasındaki basın toplantı salonuna liselilerle girmek isteyen Hakverdi'ye polis müsaade etmedi. Ana Binadaki polisler öğrencileri basın toplantı salonuna alamayacaklarını söyleyince Ali Haydar Hakverdi, "Sizleri zora sokmak istemiyorum ama basın açıklamasını dışarıda yapacağız" diye karşılık verdi. Bu sırada emniyet yetkililerinin "Külliye dışında yapın lütfen. Külliye dışında yaparsanız daha iyi olur bizim açımızdan" sözlerine Hakverdi "Külliye bile ayrı bir mevzu, Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Sizde görevinizi en iyi şekilde yaptınız bizde içeri girmedik. Sadece 5 dakika sürecek" diyerek basın kapısı önüne çıktı.

POLİS 'CHE' TİŞÖRTLERİNİ ELLERİNDEN ALDI

Basın Kapısı önünde kız ve erkek öğrencilerin oluşturduğu DEV-LİS'liler üzerinde Che'nin resminin olduğu tişörtü giymek istedi ancak polis engel oldu. Polisler, liselilerinin elinden tişörtleri zorla almaya çalıştı. Öğrenciler emniyet yetkililerine tişörtleri vermemek için bir süre direndi ancak başarılı olamadı. Tedbir amaçlı çağrılan resmi kıyafetli itfaiyeciler de olaya müdahale ederek öğrencilerin elinden tişörtleri çekiştirerek topladı. Bu sırada Ali Haydar Hakverdi, "Arkadaşlar bizim yaşadıklarımız belli. Bu şekilde yapıyoruz ama bu durumu anlatacağım. Giymiyoruz. Kusura bakmayın iradenize kota koymuş gibi oldum" diyerek öğrencileri sakinleştirdi.

HAKVERDİ TİŞÖRTÜ EMNİYET YETKİLİSİNE VERDİ

Basın açıklaması yapmaya hazırlanan Hakverdi'nin elindeki tişörtle ve öğrencilerin dışarı çıkmasını isteyen emniyet yetkilileri "Lütfen vekilim siz bizi iyi anlıyorsunuz. Dışarı çıksınlar. Şu an yaptıkları eylem zaten. Her şeyi bizden daha iyi biliyorsunuz. Ama bu şekilde yaptıkları yanlış. Bizi zor durumda bırakıyorsunuz. Meclis yerleşkesinin dışına çıkın" dediler. Hakverdi ise elindeki tişörtü "Çıkarken alırım" diyerek emniyet yetkilisine verdi.

"MEVZU MECLİS BAŞKANI OLUNCA İZİN VERİLMEDİ"

Ali Haydar Hakverdi, vekilliği süresince bugüne kadar basın toplantısı salonunda basın açıklaması yapabildiğini anımsatarak, "Bugünkü basın açıklamamızın konusu şu: Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Che hakkında yaptığı açıklama ve konunun muhatabı olan Devrimci Liseliler. Meclis Başkanı 'Devrimci Liseliler Che rozetleriyle geliyorlar takıyorlar, eşkıyadır, katildir. Bunlar kendilerine dair Fatih'i öğrensinler. Che'nin bizimle kökü yoktur' gibi şeyler söyledi. Konunun muhatabı bu arkadaşlar. Kendilerine yapılan bir saldırıyı izah etmek istediler ve bu yüzden buradaydık ama böyle bir uygulamaya maruz kaldık. Mevzu bahis Meclis Başkanı açıklaması olunca memur arkadaşlar da kendi görevinden çekindikleri için çünkü en üst amirleri onlara da hak veriyorum. Genç arkadaşlarımızla birlikte basın açıklaması yapmamız engellendi. Burada dahi genç arkadaşlarımızın konuşması eylem sayıldığından dışarı atılmak istendi. Bu sebeple izin aldım ve sadece ben konuşacağım. Genç arkadaşların basın odasına girmesi ve burada da Che tişörtleri ellerinden alınmak istendi giymemeleri için" diye konuştu.

CHE TİŞÖRTÜ GİYEN OĞLUNU ÖRNEK GÖSTERDİ

Che tişörtü giyen 8 yaşındaki oğlu Bora ile birlikte basın açıklamasına devam eden Hakverdi şöyle konuştu: "Biz Che ile büyüdük. Her solcunun, her sol düşünen insana dair düşünen hani bireylerin idealidir. Evinde mutlaka bir Che resmi bulunur. Bora benim evladım. İlkokul 2'ye gidiyor. onu da bu değerlerle büyütmeye çalışıyorum. BU konuda çok dikkat ediyorum; insana, insan sevgisine dair, ezilene dair bir tavrı olsun istiyorum. Mümkün olduğu kadar ona bu değerleri vermeye çalışıyorum. Che'ye katil diyenler önce kendilerine baksın. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden 6'ncı filoyu defetmeye çalışan arkadaşlarımıza karşı timler kuran kendileridir. Kimse Che'ye karşı hele de Meclis Başkanımız 'katil' diyemez. Kendisinden ciddi bir özür bekliyoruz. Solcular, Che'ye sahip çıkanlar hırsızlığa, tecavüze karşıdır, hak yemezler. Bizim hiçbir kurumumuzda bir çocuğa tecavüz olmadı. Bunlar hırsızları korudular. Tecavüzcüleri korudular kendi yurtlarındaki tecavüzcüleri akladılar. Önce bir kendilerini yoklasınlar ve Che'yi ağızlarına bundan sonra sakın ha sakın almasınlar diyorum." Öte yandan Ali Haydar Hakverdi, basın açıklamasının ardından öğrencilere, "Sizi güvenlikle önce odaya götüreyim sonra çıkarayım gelin" diyerek polislerden tişörtleri istedi. Polisler ise tişörtleri Hakverdi'nin odasına göndereceklerini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İsmail Kahraman Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title