Haberler

Meclis Önünde 'Laiklik' Eylemine Polis Müdahalesi

Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup, TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanarak, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik bir kere yeni Anayasa'da olmamalıdır' sözlerini protesto etmek istedi.

Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup, TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanarak, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik bir kere yeni Anayasa'da olmamalıdır' sözlerini protesto etmek istedi. Polis ekipleri, Meclis önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Meclis önünde eylem yapılamayacağını söyleyen polis yetkilileri, yaklaşık 50 kişiden oluşan grubu dağılmaları yönünde ikaz etti.

Polis ekipleri, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP'li eski vekiller Hüseyin Aygün, Gökhan Günaydın, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun aralarında bulunduğu grubu kalkanlarla Meclis önünden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada bir eylemcinin çevik kuvvetten sorumlu şube müdürünün yüzüne tükürdüğü görüldü. Olay üzerine polisle grup arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Arbede sırasında polis ekipleri, bazı göstericileri gözaltına aldı. Göstericilerle polis arasında bir süre kovalamaca yaşanmasının ardından polisin, daha sonra hastaneye giden bazı göstericileri de hastanede gözaltına aldığı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Hüseyin Aygün Mahmut Tanal Dikmen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title