Haberler

Meclis Önünde Arbede: 10 Gözaltı

Güncelleme:

TBMM'de görüşülecek olan Sağlık Bakanlığı bütçesini protesto etmek için oturma eylemi yapmak isteyen Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi gruba polis müdahale etti.

TBMM'de görüşülecek olan Sağlık Bakanlığı bütçesini protesto için Meclis Dikmen girişinde toplanan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi grup, oturma eylemi yapmak istedi. Polisin açıklamanın ardından dağılın uyarısına uymayan grupla arbede yaşandı, olayda 10 kişi gözaltına alındı.

"DAĞILIN" UYARISI

'Sağlığa bütçe istiyoruz' pankart ve dövizleri açan grup, TBMM önünde oturma eylemlerinin devam edeceğini ve eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Polis, grubu yapılan açıklamanın ardından dağılmaları konusunda uyardı.

ARBEDE ÇIKTI

Yapılan uyarıları grubun dikkate almaması üzerine polis ekipleri göstericilere müdahale etti. Göz yaşartıcı sprey sıkan polis ekipleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

10 KİŞYE GÖZALTI

Yaşanan arbede sonucunda 10 kişi gözaltına alınırken yaşanan olayda yaralanan 3 eylemci olay yerine gelen ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Emekçileri Sendikası Sağlık Bakanlığı Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title