Haberler

Meclis 'Ölüm Yolu'nu Yeniden İnceleyecek

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı.

Toplantının başında Kaytan, yaşanan çatışmalı ortamın bir an önce son bulması temennisiyle oturumu açtı.

AKTAŞOĞLU: MECLİSE BİLGİ VERİLSİN

Yapılan yoklamanın ardından meclis üyelerinden gelen soru önergeleri okundu. Meclis üyelerinden gelen soru önergeleri arasında son dönemde ölümlü kaza haberleriyle gündeme gelen Atatürk Bulvarı üzerindeki trafik akışıyla ilgili değişiklik oldu. Söz konusu kazalarla gündeme gelen bulvarı önergeyle meclis gündemine getiren Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, yolla ilgili meclise bilgi verilmesini istedi. Aktaşoğlu yazılı önergesinde, "Şehir içi toplu taşıma güzergahlarında maddi yaralama ve ölümle sonuçlanan trafik kazaları yaşanmakta. Bu kazalar sonucu toplu taşıma araçlarımız zarar görmekte, vatandaşlarımızdan 10'un üzerinde yaralanma ve 10'a yakın vatandaşımız vefat etmiştir. En son İbrahim Demirbaş adlı vatandaşımız aynı bulvar üzerinde toplu taşıma aracımızın çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu kayıpların tekrar tekrar yaşanmaması, yapılmış olan düzenlemelerin tekrar gözden geçirilmesi gerekmiyor mu? Maddi yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazaların sebeplerinin araştırılması ve tanıklığımızla beraber Ulaşım Daire Başkanlığının meclisi bilgilendirmesini, halk arasında ve kamuoyunda Atatürk Bulvarı yerine ölüm yolu denmesi, trafik terörüyle başa çıkılması için halkımızın bilgilendirilmesi ve bu konuda seminerler, görseller, broşürler, trafik şube müdürlüğünden ve gönüllü vatandaşlarımızdan hakkıyla istifade edilmiş midir? Bu güzergaha alt yapı gerekmiyor muydu? Bu konuda Ulaştırma Komisyonumuzun görüşü alınmış mıdır? Büyükşehir belediye meclisinin bilgilendirilmesi gerekmiyor muydu? Bu konunun araştırılması ve meclise bilgi verilmesini talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BENZER BİR ÖNERİ DE DBP'DEN

Atatürk Bulvarıyla ilgili bir talep de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grubundan geldi. DBP'li belediye meclis üyeleri de önergesinde, "Şehrin trafiğini rahatlatmak amacıyla Atatürk Bulvarı, Kadri Eroğan Caddesi güzergahları üzerinde yapılmış olan değişiklikle, belirtilen mahalde son iki ayda araba çarpması sonucu meydana gelen 7 ölümlü kazanın araştırılması gerekmektedir. Yapılacak olan araştırmaya çevre mühendisleri, şehir plancıları ve kurumlarından temsilcilerin temsil edilmesi, araştırmanın sağlıklı yürütülüp sonuçlandırılmasına katkı sunacaktır. Belirtilen çerçevede konunun araştırılmasını, sonuçların raporlaştırılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz" dedi. Oturum başkanı Kaytan, bu konuyla ilgili gerekli araştırmaların yürütüldüğünü kaydetti. Söz konusu iki öneri de oy çokluğuyla kabul edildi.

YERLEŞİM YERLERİNE KÜRTÇE, ARAPÇA İSİM

Mahallelerin insanlar tarafından kolay bir şekilde bulunması için mahalle isimlerinin Kürtçe, Zazaca ve Arapça şeklinde yazılmasıyla ilgili soru önergesi de AK Partili belediye meclis üyeleri tarafından verildi. Verilen önergeye teşekkür eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar, öneride Kürtçe'nin Zazaca lehçesi şeklinde ifade edilmesini talep etti. Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin de önergede eski isimlerin yazılması şeklinde bir ibarenin yazılmasının uygun olduğunu dile getirdi. Önergelerin okunmasının ardından meclisin gündem maddeleri belirlendi. Meclis, bugün yeni birleşimiyle yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title