Haberler

Meclis, Mısır'daki İdamı İçin Ortak Deklarasyon Hazırlıyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Mısır'daki idam kararlarını eleştiren, kınayan bir ortak deklarasyon için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Mısır'daki idam kararlarını eleştiren, kınayan bir ortak deklarasyon için çalışma başlatıldığını bildirdi.

İŞLER: KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmalara yanıt verdi. İşler, konuşmasının başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dün yapılan saldırıyı kınadı.

Mısır'da 529 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında verilen idam kararına işaret eden İşler, Mısır'daki idam kararlarını eleştiren bir deklarasyon hazırlandığını belirterek şöyle dedi:

"BU İDAMLARI ONAYLAMIYORUZ"

"Mısır'da katliamlar yaşandı, bu katliamlara yegane ses çıkaran biziz. O zaman sizler bizi eleştirdiniz. Sayın Kılıçdaroğlu hatta şöyle meydanlarda şu ifadeleri oldu, Rabia işareti yaptınız diye bizi meydanlarda eleştirdiler, hatta Mısır'da bir genç kız öldü diye ağlıyor diye Sayın Başbakanımızı eleştirdiler.

"GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ ÇALIŞMA BAŞLATTI"

Bu idamları onaylamıyoruz. Bu idamlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Mısır Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanımız ve Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal bir çalışma başlattı. Grup başkanvekilleriyle görüşüyorlar. Bu konuda Mısır'daki idam kararlarının eleştiren, kınayan bir ortak deklarasyon için çaba başlattılar. Umarım bu konuda ortak bir deklarasyon yayınlanır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Emrullah İşler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

MHPLİdamarinsesi@hotmail.com:

ABD NİN İSRAİLİN OYUNLARI TÜRKİYE MODELİ ÖNERİYORLAR.....ADNAN MENDERES GİBİ ASIN HALK SESÇIKARMAZ......DİLİNİZ DEGİŞTİRİN KİMSE SES ÇIKARMAZ ÇIKARANI ASIN MEYDANDA ASILDIKTAN SONRA KAFASINA ŞAPKA KOYUN..İSTİKLAL MAHKEMESİ KURUN....HEMEN ASIN KİMSE SES ÇIKARAMAZ..İŞTE DE ÖYLE OLDU 253 BİN ÇANAKKALEDE ŞEHİT VERDİK ...400BİNDE ALİMLERİ ASTILAR SİZDE AYNISINI YAPAIN TAMMAMMI SİSİ BİZ...İSRAİL OGLU DÜNYAYAI YÖNETRİZ.....AMA HESABA KATMADIGINIZ BİRŞEY VAR MISIR VE İSRAİL.ABD OSMANLI YENİDEN ŞAHLANACAK OZAMAN CANINIZA OKUYACAGIZ.....BİZ. İSLAM İÇİN KURAN VE VATAN İÇİN ÖLÜRÜZ......BU EZANLAR BÜTÜN DÜNYADA OKUNACAK OKUNMAYAN TOPRAK KALMAYACAK

11
0
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Sevgili Sissi..Darbeyi yaptığınız için tebrikler,getirdiğiniz Adli Mansur hükümetine başarılar,tutuklamalar için kolay gelsin,buraya kadar sizi destekledik,ama şimdi Mursi ve arkadaşlarını idam etmeyin,idam ederseniz kahraman olurlar,bakın bizde bir Menderes olayı var,idam ettik halk kahramanı oldu,sizde aynı hataya düşmeyin,bırakın ömür boyu hapiste sürünsünler daha iyi..İmza CHP. CHP'nin 'idamlar olmasın teklifi' nin arka planında yatan işte bu. .tam bir ikiyüzlülük. AKP Mısır'ın şu anki hükümetini tanımıyor zaten,bu art niyetli teklifi reddetmeli. Türkiye birlik olup tutukluların serbest bırakılması konusunda bir deklarasyon yayınlamalı.

4
2
yanıtYanıtla
trresul65@mynet.com:

idamdan öncemi sonramı

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title