Haberler

Meclis Kürsüsünden Anlattığı Öykünün Kahramanı Kendisi Çıktı

Güncelleme:

CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Tanıdığım biri vardı" sözleriyle başladığı konuşmasında hakimlik sınavından elenme öyküsünü anlattı.

Chp Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Danıştay Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Tanıdığım biri vardı" sözleriyle başladığı konuşmasında, hakimlik sınavından elenme öyküsünü anlattı. Kayışoğlu, daha sonra anlattığı öykünün kahramanın kendisi olduğunu açıkladı.

"VİCDANINIZA SESLENMEK İSTİYORUM"

TBMM Genel Kurulu'nda dün gece Danıştay Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edildi. Dün geceki oturumda söz alan CHP'li Kayışoğlu, konşmasına İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak başladı. Çıkarılan bütün kanunların, alınan bütün karar ve uygulamaların öznesinin insan olduğunu ve bir kere de bu pencereden bakılmasını isteyen Kayışoğlu, "Bu ilkeleri bir kenara bırakalım. Bir kez olsun insanların hayatını etkilediğinizi, duygularını değiştirdiğinizi, geleceğini etkilediğinizi, kararttığınızı görün ve bir kere de insan olarak bakın. O yüzden, ben sizin vicdanınıza seslenmek istiyorum, tabii, eğer biraz kırıntısı varsa" dedi.

"TANIDIĞIM BİRİ VARDI" DEYİP KENDİ ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI: BOŞUNA UĞRAŞMA SENİN DOĞUM YERİN SAKAT

Kayışoğlu, daha sonra "Evet tanıdığım biri vardı" diyerek devam ettiği konuşmasında hakimlik sınavı öyküsünü şöyle anlattı:

"Bir kasabada okuyup avukat olmuştu, büro açmıştı ve babasını kaybedince hayata tutunmak için idealist bir hakim olmaya karar verdi. Hakimlik sınavına girdi, yazılıyı kazandı, sonra mülakatta elendi. Bir daha hazırlandı, bir daha sınava girdi, bir daha mülakatta elendi. Ona dediler ki; 'Boşuna uğraşma çünkü senin doğum yerin sakat.' O, 'Yok canım, bu kadar da insafsız olamazlar' dedi, bir daha girdi, bir daha elendi ve sonra gecelerce şöyle dedi: 'Allah'ım beni yarattın, doğduğum yeri sen belirledin; ailemi, dinimi, dilimi, ırkımı sen seçtin ve eğer bunları ben seçmediysem Allah'ı sevdiğini, Allah'a inandığını söyleyen insanlar neden bu özellikleri yüzünden benim hayatımı belirliyor, beni yok sayıyor, beni ötekileştiriyor.' Ama ilahi adalete de hep inandı."

"YARGIYI KATLETMEYİ BIRAKIN"

Bu sırada AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ün, "Aynı yerde doğan başkaları giriyor ama" sözleri üzerine Kayışoğlu konuşmasında, "Evet, siz bu mağduriyetleri hep yaptınız ama sizin döneminizde binlerce insan bu mağduriyeti her gün yeniden fazlasıyla yaşıyor, bir kere de buradan bakın, bunu da bilin istedim. Bu yüzden, eğer siz de gerçekten ilahi adalete inanıyorsanız, gerçekten demokratsanız, gerçekten insan haklarından, hukukun üstünlüğünden yanaysanız artık bu kanunları, yargıyı katletmeyi bırakın ve bir kez olsun, bir kez olsun geleceğimiz için, insanlar için doğru düzgün kanunlar yapın diyorum" diyerek tamamlandı.

"ELENEN BENDİM"

Kayışoğlu, DHA muhabirinin sorusu üzerine "Tanıdığım biri" diye anlattığı kişinin kendisi olduğunu söyledi. 2003 ve 2005 yıllarında iki kez sınava girdiğini bildiren Tunceli doğumlu Kayışoğlu, "Önemli olan kişiler değil böyle mağdur binlerce insan var. 14 yıldır ülkede ciddi bir mülakat mağduru kesim var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (7)

AZERİ:

kızım iyi seneryo. doğduğun yer sakat. valla dedelerin cirit attığı zamanda mehmet moğoltay seyfi dede tabiki chp lileri dolduracağım ülkücülerimi derken bizde diyorduk. sonra hani askelikte sınava girince mülakatta alenen gidip aileleri kapalımı , abdest namazlımı bakılıyor özellikle ramazanda balo parti verilir eşli davet edilirdi bak vekil bayan o zaman doğduğun yer bile denmez adeta inancından dolayı askeriyeden atılıyorlardı. şimdi demogoji yapma bize.

24
6
yanıtYanıtla
wew:

yıllarca kıyafetinden dolayı üniversitelerde kovduğunuz gençler ne olacak peki, hepsinin hayatı karardı, , içki içmiyor ve namaz kılıyor diye ordudan attığınız askerleri zaten söylemeye gerek yok. . . . . ve dönemin elazığ valisi, emniyet müdürü, ordu komutanı ve aynı chp il başkanı olan şahırarı da ansaydın ya, , , , ben olsam asla bir cehape''liyi almam çünkü mağdur ettikleri insanların çocuklarını alarak ancak devlet görevini yapmış olacak, , , ,

13
15
yanıtYanıtla
uzun adam:

aslinda kadin hakli he

10
16
yanıtYanıtla
Hakan:

Atatürkü bir gün anlayacak tüm islamcılar, ve hepsi Atatürk''ün ne büyük Ada''m olduğunu kavrayacaklar, çünkü İslam ancak demokrasi ile tatlı ve huzurludur, gerçektir, radikal olduğunda kandır savaştır

10
11
yanıtYanıtla
oğuz:

devran döndü

5
2
yanıtYanıtla
hülooooooooooooggggggggggggg:

bir kulp takarlar hulogcular

2
1
yanıtYanıtla
urfalı:

uzun adam kendisine rusyadan özürdileme firsatı yaratan mevkidaşına binlerce teşekkür edip putin abi elini ayagını öpeyim diye el pence dururken. putin ise türkiye cumhuriyetinin başkanı özürdiledi deyip kalan konuşmasına devam ediyor. yani türkiye itibarı bir konuşma arasına 2 kelimelik oldu. . .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title