Haberler

Meclis Kulislerinin Dezenfekte Edilmesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Meclis kulislerinin insan yoğunluğu nedeniyle domuz gribine karşı dezenfekte edilmesinin normal olduğunu belirterek, "Muhalefeti karşımızda sağlam görmek isteriz. Domuz gribini boşver, normal grip olmalarını dahi istemeyiz" dedi.

Meclis'te domuz gribi ve diğer virüslere karşı yapılan ilaçlama çalışmalarıyla ilgili konuşan Üstün, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Meclis'e yılda 600 bin civarında ziyaretçi geldiğine dikkati çeken Üstün, bu yoğunluktaki bir yerin sıhhi olmasının normal olduğunu dile getirdi.

Üstün, muhalefet milletvekillerinin, iktidar kulisinin dün, muhalefet kulisinin ise bugün ilaçlandığına yönelik eleştirilerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Muhalefetteki arkadaşlar espri yapmıştır. Muhalefeti kendimizden ayırmayız. Domuz gribini boşver, normal grip olmalarını dahi istemeyiz. Muhalefeti karşımızda sağlam görmek isteriz. Onlar ne kadar sağlam olursa biz de kendimizi dinç hisseder, daha çok hizmet edecek pozisyonda görürüz" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise domuz gribinin bir virüs olduğunu ve öpüşme, tokalaşma gibi temas yoluyla bulaştığını anlatarak, "Meclis kulisindeki ilaçlamanın anlamı da yok, faydası da yok. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

Anamur'da domuz gribi vakaları olduğunu, Türkiye'de 11 kişinin bu hastalıktan yaşamını yitirdiğini dile getiren Öz, "Tedbir almada geç kalınıyor. Toplumun, el temasından ve öpüşmekten kaçınması, hastalığın nasıl bulaştığı konusunda aydınlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Feramuz Üstün Gümüşhane Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title