Haberler

Meclis Hükümetinden Millet Hükümetine Geçelim Diyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Meclis hükümetinden millet hükümetine geçelim diyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Meclis hükümetinden millet hükümetine geçelim diyoruz. Attığımız adımlar milleti güçlendiren ve milletin iradesini hakim kılan adımlardır. Bu sistemle Türkiye daha hızlı büyüyecek." dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Yılmaz, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, tarihi bir halk oylamasının arefesinde olunduğunu söyledi.

Siyaset anlayışlarının özünde milletle siyaset yapma anlayışının olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Mevcut sistem Türkiye'yi amaçlarına ulaştırabilecek bir sistem değil. Bunun en büyük acılarını da geçmişte bu bölgedeki insanımız çekti. Başörtüsü yasağından, anadil yasağına kadar birçok yasakla bu sistem içinde karşılaştık. Bu sistem darbeler, ekonomik krizler ve istikrarsızlıklar üretti. Onun bedelini de yine tüm toplum olarak ödedik. Ama burada yaşayan bölgedeki insanlar daha çok ödedi." ifadelerini kullandı.

"Türkiye daha hızlı büyüyecek"

Yılmaz, sistemin engellemelerine rağmen üstün başarı sergilediklerine işaret ederek, saldırılara rağmen hizmet sunduklarını aktardı.

"Meclis hükümetinden millet hükümetine geçelim diyoruz. Attığımız adımlar milleti güçlendiren ve milletin iradesini hakim kılan adımlardır. Bu sistemle Türkiye daha hızlı büyüyecek" diyen Yılmaz, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye içeride ve dışarıda birçok saldırılar altında. Ortadoğu'da Suriye'de ve Irak'ta neler yaşandığını görüyoruz. Devletsiz olmanın ne demek olduğunu Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizden görüyoruz. Bu devlet hepimizin devletidir. Bizim bu devleti güçlü hale getirmemiz lazım. Özellikle bu fırtınalı dönemde ülkemizde ve dünyada çeşitli güç odaklarının çeşitli bölgelere müdahale etmeye çalıştığı bir dönemde Türkiye'nin sağlam kalması ve yoluna sağlam devam etmesi için güçlü olması lazım."

"Allah bu bölgede yaşayan insanımızdan razı olsun"

Yılmaz, "Birileri bu bölgede yaşayan insanlar mevcut sistemin bekçisi olsun istiyorlar. Buradaki toplumu buna davet ediyorlar. Biz de diyoruz ki; Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanımız bu mevcut sistemin bekçisi değiller." diye konuştu.

Bölgedeki vatandaşların sağduyusuna değinen Yılmaz, vatandaşların 15 Temmuz'da sokağa çıkarak, hain darbe girişimine karşı vatanını, bayrağını ve milletini sahiplendiğini bildirdi.

Vatandaşların 15 Temmuz'da güzel bir tavır ortaya koyduğunu anlatan Yılmaz, "Cenab-ı Allah bu bölgede yaşayan insanımızdan razı olsun. Daha önce bu çukur siyasetine de vatandaşımız çok doğru bir tepki ortaya koydu. Vatandaşlarımız çukurları kazanlara karşı sokağa çıkmayarak tepkisini ortaya koydu. FETÖ darbe girişimine karşı da sokağa çıkarak tepkisini ortaya koydu. Her ikisinde de terörden yana olmadığını, birlikten ve beraberlikten yana olduğunu güzel şekilde ifade etmiş oldu." şeklinde konuştu.

Yılmaz, bu dönemde hiçbir dönemde olmayan önemli hizmetler ve reformlar gerçekleştirdiklerini kaydederek, bundan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title