Haberler

Davutoğlu'na Rağmen Meclis'e İkinci Torba Yasa Geliyor

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bundan sonra torba düzenleme yapmayın" uyarısına rağmen acil düzenlemeleri içine alan sürpriz bir torba yasa çalışması başlatıldı.

AK Parti, TBMM'de halen yasalaşmayı bekleyen tasarıların öncelikli maddeleri ile bazı bakanlıklardan gelen önerileri içine alan, ikinci bir torba tasarı hazırlıyor. TBMM'de internet yasakları ve kamulaştırmanın da aralarından bulunduğu 30 maddelik bir ekonomik torba düzenlemesi de yasalaşmayı bekliyor.

SÜRPRİZ TORBA YASA

Edinilen bilgiye göre, muhalefetin direnci nedeniyle iki haftadan beri sadece üçte biri görüşülen "İç Güvenlik Paketi" en geç 7 Nisan'da tatile girmek zorunda olan Genel Kurul'un takvimini altüst etti. Güvenlik Paketi'nin üç bölümü yasalaştıktan sonra kalan maddeler geri çekilmezse, 10 Mart'a kadar ancak yasallaşacağını öngören iktidar partisi, kalan üç haftalık süreyi verimli kullanmak istiyor. Bu nedenle, acil düzenlemeleri içine alan sürpriz bir torba yasa çalışması başlatıldı.

DAVUTOĞLU UYARMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bundan sonra torba düzenleme yapmayın" uyarısına rağmen bu hazırlanan ikinci torba olacak.

MAKETTEN SATIŞA DÜZEN

Yeni düzenlemeye göre, halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan Yapı Kooperatifleri, artık Gümrük Bakanlığı'nın sorumluluğuna verilecek. Daha önceki düzenlemede tüm kooperatifler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlanırken, bir tek yapı kooperatifleri konusu gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bırakılmıştı. Düzenlemede, maketten ev satışına ilişkin önemli maddeler de yer alacak. Buna göre, maketten ev satışında zorunlu olan 36 ayda teslim süresi, 42 aya çıkartılacak. Konut almak isteyenlerin cayma hakkı da genişletiliyor. 30 aya kadar olan sürede konut almaktan vazgeçenler, yüzde 2 ceza ödeyerek, 30 aydan sonra vazgeçenler ise konut bedelinin yüzde 4'ü kadar ceza ödeyerek, konut almaktan vazgeçebilecek. Bu kişilerin yaptıkları ödemeler, daha önce olduğu gibi 3 ay içinde değil, 6 ay içinde sahiplerine geri ödenmek zorunda olacak.

BANKACILIK DA GİRİYOR

Hazırlıkları süren düzenlemede, halen Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekleyen Bankacılık Tasarısı'nın "süreli" maddeleri de yer alacak. Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvence, 2 milyar liraya çıkartılacak. Bakanlar Kurulu'na da bunun on katına kadar artırma yetkisi verilmesi de tartışılıyor. Yeni düzenlemeye imar, imalat ve denizcilik sektörü ile ilgili düzenlemelerin konulacağı da dile getiriliyor. Torbada, çeyiz yardımı gibi seçim öncesi açıklanan sosyal yardımlar da yer alacak. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (120)

Özgür demokratMobil-IOS:

bu bizim halk neden uyanmaz neden direnmez neden sokağa dökülmez acından ölüyor yeter artık kalkın ayağa

56
21
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

emekliler için bir yasa çıkarın ev yok kira en az 500 alınan 1000 lira bunu düzeltin elinizi öpeyim dürüst olmak en güzel yaşamdır

51
2
yanıtYanıtla
HıdırMobil-IOS:

ASLI olmayan bir haber, Sayın Davutoğlu için yapılmış Maksatlı bir haber,

10
22
yanıtYanıtla
eytlimobilWeb@haberler.com:

iş hayatına başlarken 25 yıl 5500 iş günü dediniz bu vatandaşa. Bir günde kanun cikardiniz herkese 5er 10 ar yıl emeklilik uzadı. Dünyada eşi benzeri yok kanun geriye yönelik işlemesi. 35 yaşından sonra kimseyi işe almıyorlar alsalar bile hamal gibi calistiriyorlar. Elimizden alınan emeklilik hakkımızı geri istiyoruz sayın yetkililer

26
1
yanıtYanıtla
Osmanli Mobil-IOS:

Akp harekati engellenemez

4
21
yanıtYanıtla
İS:

KENDİLERİNE NE YARITORSA ONU ÇIKARIYORLAR SECİM YATIRIMI YAPACAKSAN STEJERLİGİ EMEKLİLİGE SAYDIRIN BUNU NİYE ÇIKARMIYORSUNUZ ŞÜNKÜ DÖRT GARİBAN FAYDALANACAKTA ONDAN OYLAR BUNDAN SONRA İŞİMİZE GELENE

20
4
yanıtYanıtla
Genel-bakisMobil-IOS:

HELAL OLSUN BAŞBAKANIM YÜRÜ ARKANDAYIZZ BU MİLLET SENİDE SEVECEK .BİRAZ DAHA SERT OL ÇOK YUMUŞAKSIN :)

3
19
yanıtYanıtla
ssklıMobil-ANDROID:

daha önce söylendine göre yaşı gelmiş pirimi dolmamış olan madurlarız geriye dönük borclanma neden bu calışma yok bagkurlulara iki yılda bir yasa cikiyorda bizleri neden madur ediyosunuz

21
1
yanıtYanıtla
i sar5:

sana

yanıt0
yanıt0
VİETKONG:

DÜŞÜNÜN EZİLENİ-MAĞDURU-ÇARESSİZLERİ DÜŞÜNENMİ VAR?

yanıt0
yanıt0
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title