Haberler

Meclis Başkanı Kahraman Tarihimizin Magazin Tarafları Değil Fetih Ruhuna Sahip Tarafları...

Meclis Başkanı Kahraman : Tarihimizin magazin tarafları değil fetih ruhuna sahip tarafları anlatılmalıMECLİS Başkanı İsmail Kahraman, kendisini ziyaret eden gençlere Osmanlı'dan örnekler vererek "Gençler dizi seyrettiniz 'Muhteşem Süleyman' diye. Tarihimizin magazin tarafları değil ruh veren tarafları, fetih ruhuna sahip tarafları anlatılmalı. İftihar edeceğimiz bir tarihimiz var" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman : Tarihimizin magazin tarafları değil fetih ruhuna sahip tarafları anlatılmalı

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman, kendisini ziyaret eden gençlere Osmanlı'dan örnekler vererek "Gençler dizi seyrettiniz 'Muhteşem Süleyman' diye. Tarihimizin magazin tarafları değil ruh veren tarafları, fetih ruhuna sahip tarafları anlatılmalı. İftihar edeceğimiz bir tarihimiz var" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 81 ilden ve Kıbrıs'tan gelen 164 gençle birlikte Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, gençleri geleceğe hazırlamanın önemini vurgulayarak Osmanlı'nın kuruluşundan örnekler verdi. Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'ın tarihteki önemini anlatan İsmail Kahraman şunları söyledi: "Yarının Türkiye'si derken kültür coğrafyasının da sahibi olacaksınız. Dışarıya gittiğimizde bunu görüyoruz. Kültür coğrafyamız bizden çok büyük görevler bekliyor. 21 yaşında Fatih İstanbul'u fethediyor. Muhteşem bir hadise. Seferi hümayun. Gençler dizi seyrettiniz 'Muhteşem Süleyman' diye. Tarihimiz magazin tarafları değil ruh veren tarafları, fetih ruhuna sahip tarafları anlatılmalı. İftihar edeceğimiz bir tarihimiz var. 19 Mayıs bugün bir bayram, isabetli bir karardır milli ruhu anlamak için bir vesiledir. Milli mücadele ruhunu anlamamız lazım. milli şuura varmamız lazım. Fatihlerin, Kanunilerin torunu olduğumuzu bilmemiz lazım. Amerika ziyaretinde gördüm. Amerikan kongresinde 16 kanun adamından biri olarak Kanuni'nin resmi, rölyefi vardı. Niye Kanuni? Yaptığı bütün icraat hukuka uygun, kanuna uygun. Adalet çok mühim. Adil bir Türkiye, demokrat bir Türkiye ve cumhuriyet. Cumhurun hakim olduğu Türkiye. Diri gençlik ve yeni Fatihler. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum."

Öte yandan gençlerle fotoğraf çekilen İsmail Kahraman, onların getirdiği hediyeleri kabul etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman İsmail Kahraman 19 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title