Haberler

Meclis Başkanı Çiçek Vatandaşlarımıza Ayrımcılık Yapılırsa Sorumluluk Bu Söylemde Bulunanlara Aittir

Meclis Başkanı Çiçek Vatandaşlarımıza ayrımcılık yapılırsa sorumluluk bu söylemde bulunanlara aittir KİRLİ VE KANLI ELLERİNİ BİZİM ELBİSELERİMİZ ÜZERİNDE TEMİZLEYE ÇALIŞIYORLAR Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in 95'inci yaşı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda hitap etti.

Meclis Başkanı Çiçek Vatandaşlarımıza ayrımcılık yapılırsa sorumluluk bu söylemde bulunanlara aittir

KİRLİ VE KANLI ELLERİNİ BİZİM ELBİSELERİMİZ ÜZERİNDE TEMİZLEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in 95'inci yaşı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda hitap etti. 1915 Olayları ile ilgili konuşan Çiçek, Ölenlerin hangi etnik kökenden olduğunun önemi yok. Ermeniler bizim tarihimizde, kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. 20 milyon içinden sadece bir etnik kökene mensup olanları yücelterek diğer milyonları göz ardı ederek ayrımcılık yapılması doğru değildir. Bundan böyle herkes bilmelidir ki özellikle de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza onların çocuklarına bu kararlar ve bu söylemler sebebiyle okullarda, sokaklarda ve iş yerlerinde bir ayrımcılık yapılır ise nefret söylemleri giderek artacak ise o takdirde bu sorumluluk bu kararı alan, bu söylemde bulunanlara aittir dedi.

KARAR ALANLARIN BAZILARI, ELLERİ TARİHTE KİRLİDİR VE KANLIDIR

1915 Olayları için soykırım diyenleri eleştiren Çiçek, Şunu iyi bilmeli ve her zaman hatırda tutmalıyız ki ülkemize, milletimize yönelik oyunlar, saldırılar, kurulan tuzaklar bitmemiştir. Bundan sonra da bitmeyecektir. Değişik adlarla, değişik senaryolarla bugün de devam etmektedir. Son günlerde bazı şahısların ve bazı parlamentoların Ermeni Diasporası'nın ve arkasındaki güçlerin milletimize karşı yürüttükleri bir iftira ve karalama kampanyasına şahit oluyoruz. Tek yanlı, ön yargılı, tarihi gerçeklikten ve objektiflikten uzak bu söylem yok hükmünde kararlarla tezgah kurulmaktadır. Bu yüce çatı altında Meclis Başkanı olarak belirtmek isterim ki 1915'te Ermeni çetecilerinin eline silahı tutuşturanlar, binlerce on binlerce masum Osmanlı vatandaşının kardeşlerimizin kanının akıtılmasını teşvik eden, tahrik eden her türlü desteği sağlayanlarla günümüzde ülkemizi kana bulayan, binlerce vatandaşımızın kanını akıtıp yüreğimizi dağlayan teröristlere silahı veren, eğiten, teşvik eden, her türlü desteği veren aynı adreslerdir. Aynı çevrelerdir. 40 yıldır kanlı terör eylemleriyle maddi ve manevi bize çok acı verdiler. Şimdi de sözde soykırım yalanlarıyla yeni bir saldırı başlattılar. Bunu iyi anlamamız lazım. Bu söylemlerde bulunanlar ve karar alanların bazıları bunların elleri tarihte kirlidir ve kanlıdır. Kirli ve kanlı ellerini bizim elbiselerimiz üzerinde temizleye çalışıyorlar ifadelerini kullandı.

20 MİLYON İÇİNDEN BİR ETNİK KÖKENE MENSUP OLANLARI YÜCELTEREK AYRIMCILIK YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR

Akdeniz'de ölen göçmenlere atıfta bulunduğu konuşmasında Çiçek, Birinci Dünya Savaşı insanlığın yaşadığı en kanlı savaşlardan biridir. 20 milyondan fazla değişik dinlerden, etnik kökenlerden ve milletlerden insanlar hayatlarını kaybetmiştir. Ölenlerin hangi etnik kökenden olduğunun önemi yok. Biz hepsinin acısını paylaşıyoruz. Türk, Kürt, Ermeni veya başka bir toplumdan bir ayrım yapılamaz. Kaldı ki Ermeniler bizim tarihimizde, kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. İnsan olan acılar üzerinden siyaset de yapmaz ayrım da yapmaz. 20 milyon içinden sadece bir etnik kökene mensup olanları yücelterek diğer milyonları göz ardı ederek ayrımcılık yapılması doğru değildir. Bundan böyle herkes bilmelidir ki özellikle de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza onların çocuklarına bu kararlar ve bu söylemler sebebiyle okullarda, sokaklarda ve iş yerlerinde bir ayrımcılık yapılır ise nefret söylemleri giderek artacak ise o takdirde bu sorumluluk bu kararı alan, bu söylemde bulunanlara aittir. Tarihi acılara istismar mantığıyla yaklaşarak hukuki bir kavram olan soykırımı siyasallaştıracaklarına Akdeniz'in ortasında hayatını kaybeden 700'den fazla bir lokma ekmek için Akdeniz'in sularına gömülen göçmenlerin Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Afrika'da savaştan çatışmadan ve açlıktan hayatlarını kaybedenleri hatırlamaları lazım. Vicdanlarının rahatsız olmaları lazım. Ama hiç ümidimin olmadığını belirtmek isterim diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Çiçek 23 Nisan Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title